Ανοδικά έκλεισαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνεχίζουν να αυξάνονται, καθιστώντας όλο και λιγότερο ελκυστικές τις μετοχές των περισσοτέρων κλάδων.

Οι δείκτες

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,97% και έκλεισε στις 31.856,71 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 1,08% και έκλεισε στις 2.265,71 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε επίσης 0,28% και έκλεισε στις 2.515,74 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,52% και έκλεισε στις 893,33 μονάδες. Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε οριακά κέρδη και έκλεισε στις 7.118,9 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε από ένα επταήμερο σερί απωλειών και κέρδισε 0,54%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,1%.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της SoftBank Group σημείωσαν άνοδο έως και 3,36% μετά την είδηση ότι η μονάδα τσιπ της Arm κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή στον Nasdaq. Η Arm δεν ανακοίνωσε τιμή και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη αποτίμηση για την εισαγωγή, αλλά το Reuters ανέφερε ότι αναμένεται να είναι “η μεγαλύτερη της χρονιάς”.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το καταναλωτικό κλίμα της Νότιας Κορέας εξασθένησε τον Αύγουστο για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Κορέας. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε στο 103,1 από 103,2 τον προηγούμενο μήνα.

Η εκτίμηση των καταναλωτών για τις τρέχουσες εγχώριες οικονομικές συνθήκες, καθώς και οι προοπτικές τους για τις μελλοντικές εγχώριες οικονομικές συνθήκες επιδεινώθηκαν επίσης τον Ιούλιο. Ωστόσο, το κλίμα σχετικά με το μελλοντικό βιοτικό επίπεδο και το μελλοντικό εισόδημα των νοικοκυριών βελτιώθηκε, αντισταθμίζοντας ελαφρώς την πτώση.

Επίσης, ο ρυθμός πληθωρισμού του Χονγκ Κονγκ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, καθώς διαμορφώθηκε στο 1,8% έναντι του 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Το ποσοστό είναι επίσης χαμηλότερο από το 1,9% που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές