Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον Απρόπυργο, που ξέσπασε σήμερα πρωί Τρίτης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς βρίσεται κοντά σε οικοπεδικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για τρεις εστίες στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Η πιο δύσκολη από τις τρεις εστίες της φωτιάς φαίνεται πως είναι στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη καθώς εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής προς Ασπρόπυργο. Μάλιστα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο καθώς πρόκειται για βιομηχανική ζώνη.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης οι φωτιές ξέσπασαν μέσα σε περίπου μισή ώρα.

Συναγερμός στην 112 Πτέρυγα Μάχης

Συναγερμός σήμανε στην 112 Πτέρυγας Μάχης όταν λόγω του ανέμου, το μέτωπο της φωτιάς του Ασπροπύργου κατευθύνθηκε προς τη βάση των αεροσκαφών Canadair.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν την περίφραξη του αεροδρομίου από την πλευρά της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ). Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της ασφάλειας του στρατοπέδου, δόθηκε εντολή και για άμεση απογείωση ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson πραγματοποιούσε ρίψεις στην περίμετρο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η φωτιά αντιμετωπίστηκε, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης ή μεταφοράς νέου μετώπου λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Ποντίων και του οικισμού Βέρας να εκκενώσουν προς Ελευσίνα.

«Πρόβλημα ο αέρας και τα σκουπίδια» στον Ασπρόπυργο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, κ. Βασίλης Κόκκαλης, μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή αλλά ο αέρας κάνει όλο και πιο δύσκολη την κατάσταση. Ταυτόχρονα υπάρχουν και σκουπίδια που είναι διάσπαρτα και καίνε αλλά και χαμηλή βλάστηση.

Οι φλόγες πλησιάζουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στον Ασπρόπυργο καθώς υπάρχουν τρία μέτωπα. Οι φλόγες είναι εντός της βιομηχανικής ζώνης ενώ η φωτιά σε άλλο σημείο πλησιάζει το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Εστάλη επίσης μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Ασπρόπυργου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα καθώς οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.

Εργοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες

Σε εικόνες που μετέδωσε το MEGA φαίνεται μία αποθήκη χημικών στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες να περιορίσουν τη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο για να μην επεκταθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα