Αίσθηση προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που θέλουν την ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών (liner) Hapag-Lloyd να εκφράζει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Hyundai Merchant Marine (HMM). Όπως αναφέρεται η Hapag-Lloyd εξετάζει το κατά πόσο θα προβεί στην τοποθέτηση προσφοράς για την απόκτηση της HMM.

H κορεάτικη ναυτιλιακή τέθηκε προς πώληση τον Ιούλιο, όταν η κρατική Korea Development Bank και η Korea Ocean Business Corp δήλωσαν ότι ήθελαν να πουλήσουν την 41% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το οποίο αξίζει περίπου 5,7 δισ. δολ.

Πρόσφατα δημοσιεύματα στα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γερμανική ναυτιλιακή είχε ζητήσει πληροφορίες από την Samsung Securities, η οποία χειρίζεται την πώληση της HMM.

Η  Hapag-Lloyd μελετά πάντα τις δυνατότητες να περαιτέρω ανάπτυξη και μεγέθυνση της επιχείρησής μας, δήλωσε εκπρόσωπος της Hapag-Lloyd στη Lloyd’s List.

Διεύρυνση

Σε αυτό το πλαίσιο διερευνούμε επίσης εάν η επένδυση σε άλλες επιχειρήσεις τακτικών γραμμών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ακόμη ισχυρότερη παίκτη στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η HMM αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Hapag-Lloyd διαθέτει σήμερα στόλο χωρητικότητας 1,88 εκατ.-teu, ήτοι μερίδιο αγοράς 6,9%, και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της διεθνούς κατάταξης των Liners. Η HMM βρίσκεται στην όγδοη θέση με χωρητικότητα 790.342-teu και μερίδιο αγοράς 2,9%. Η Γερμανική Hapag-Lloyd θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στις ασιατικές γραμμές και τις γραμμές Ασίας-Ευρώπης.

Στην  περίπτωση που η με έδρα το Αμβούργο, Hapag-Lloyd αποκτήσει την HMM, καθώς υπάρχουν και αρκετές τοπικές επιχειρήσεις που επίσης δηλώνουν ότι θα υποβάλλουν προσφορά, θα εδραιώσει τη θέση της ως ο πέμπτος μεγαλύτερος liner, προσθέτοντας 790.000 teu στον στόλο της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία