Το Côte d’Azur Sotheby’s International Realty με μεγάλη υπερηφάνεια έθεσε σε δημοπρασία ένα εξαιρετικό ακίνητο στη Γαλλική Ριβιέρα, μια βίλα που λάτρεψε η γοητευτική σταρ και πριγκίπισσά του Μονακό Γκρέις Κέλι.

Το Les Moulins du Villars (ή Les Moulins du Capricorne, όπως ονομαζόταν τότε) έγινε διάσημο μεταξύ της γαλλόφωνης αριστοκρατίας της Κυανής Ακτής για τις υπερπουτελείς κοινωνικές εκδηλώσεις, ειδικά από τη στιγμή που η πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι έγινε φίλη με τους ιδιοκτήτες και άρχισε να το επισκέπτεται τακτικά.

Το Les Moulins du Villars, μια αριστοκρατική ιδιοκτησία που αποτελείται από μια ομάδα ελαιουργείων και αλευρόμυλων, που βρίσκεται στο χωριό Gilette, στη Προβηγκία της Γαλλικής Ριβιέρας. Αυτοί οι μύλοι έχουν μακρά ιστορία που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και η μοναδική τους αρχιτεκτονική τους καθιστά ιστορικό στολίδι της περιοχής. Το κτήμα Moulins du Villars χτίστηκε χρησιμοποιώντας πετρώματα της περιοχής.

Το κτήμα βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Latti, ο οποίος κάποτε κινούσε τους νερόμυλους. Ενώ οι μύλοι παρήγαγαν κάποτε αλεύρι και λάδι, το κτήμα μετατράπηκε σε πολυτελή κατοικία και καλωσόρισε την υψηλή κοινωνία από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Στη συνέχεια, το 2010, το ακίνητο μετατράπηκε πλήρως σε αυτό που είναι σήμερα, ένα καταφύγιο γαλήνης και πεμπτουσίας διακριτικότητας και ιδιωτικότητας.

Το κομψό, τυπικά Προβηγκιανό κτίσμα παραμένει στο επίκεντρο της διεθνούς κοινωνικής ζωής, με το διεθνές αεροδρόμιο Nice Côte d’Azur να απέχει μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο και 40 λεπτά από το Μονακό.

Μια νέα αρχή

Για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, όλα τα κτίρια που αποτελούν σήμερα το Les Moulins du Villars παρέμειναν ερειπωμένα. Το 1970 ο μύλος άλλαξε ιδιοκτήτη. Ο κόμης Jean Fernand Joseph Gouin de Roumilly προσελκύθηκε από τη φήμη των Villars ως τόπου υψηλής ενέργειας και τον αγόρασε με τους συνεργάτες του καθώς και τα είκοσι περίπου αγροτεμάχια γύρω από τον μύλο και τον ξαναέχτισε.

Η Πριγκίπισσα του Μονακό στο Villars

Μία από τις πρώτες της επισκέψεις ήταν στις 21 Ιουνίου 1980, συνοδευόμενη από την κόρη της, πριγκίπισσα Καρολάιν, και τον πρίγκιπα Louis de Polignac, νονό του σημερινού Πρίγκηπα Αλβέρτου ΙΙ. Αυτή ήταν μια επίσημη επίσκεψη με παρουσιάσεις τοπικών τυριών και του ελαιολάδου για το οποίο φημίζεται η Gilette, καθώς και μια παράσταση από τη χορωδία Gilette.

Η πριγκίπισσα πρέπει να γοητεύτηκε από την Βίλα και την διάσημη πηγή της, γιατί μετά από εκείνη την πρώτη επίσκεψη, επέστρεφε μόνη της σε πολλές περιπτώσεις και, με την πάροδο του χρόνου, δώρισε πολλά αντικείμενα στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων πολλών αγαλμάτων. Δύο από αυτά είναι ακόμα εκεί. Λέγεται ότι η πριγκίπισσα του Μονακό θεωρούσε το μέρος πολύ ιδιαίτερο και ένα σπάνιο καταφύγιο γαλήνης.

Η πηγή Villars που δίνει ρυθμό στη ζωή του ακινήτου είναι σημαντική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η πηγή του αναδύεται από τη βάση ενός εντυπωσιακού κίτρινου ασβεστολιθικού βράχου και ποτίζει ολόκληρο τον κήπο. Πανάρχαιοι θρύλοι μιλάνε για δρυιδικές αρετές σε αυτή την πηγή το νερό της οποίας λέγεται ότι είναι θεραπευτικό.

Εντυπωσιακό λίβινγκ ρουμ με τον μύλο σε γυάλινη προθήκη

Νέοι ιδιοκτήτες

Το ακίνητο άλλαξε χέρια στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν το αγόρασε ένας Ολλανδός επιχειρηματίας, ο οποίος δεν φείσθηκε εξόδων για να μετατρέψει τους κήπους σε ένα φυσικό μεγαλείο που αρμόζει στην εντυπωσιακή τοποθεσία. Απασχόλησε μια ομάδα λιθοξόων που εργάστηκαν για 10 χρόνια για να ξαναχτίσουν τα χιλιόμετρα τοίχων από φυσική πέτρα και να διοχετεύσουν όλα τα ρέματα.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες αγόρασαν το ακίνητο το 2006 ως εξοχική κατοικία και γρήγορα αποφάσισαν ότι ήθελαν να περάσουν χρόνο εκεί όλο το χρόνο. Έτσι το 2010 ανέλαβαν την πλήρη ανακατασκευή της κύριας βίλας, με μόνο τους εξωτερικούς τοίχους της αρχικής ανακατασκευής να έχουν απομείνει. Αν και το σπίτι έχει επιβιώσει για αιώνες χωρίς επεισόδια, οι πολεοδομικές αρχές επέμειναν να προστατεύεται πλέον από τους σεισμούς. Έτσι, το κτίριο έχει νέα θεμέλια και ένα εσωτερικό πλαίσιο από οπλισμένο σκυρόδεμα μέσα στους αρχικούς πέτρινους τοίχους πάχους 80 cm.

Τα 40 και πλέον παράθυρα μεγεθύνθηκανε για να επιτρέψει το φως στους χώρους διαβίωσης. Το ακίνητο, πρόσφατα ανακαινισμένο, διακοσμημένο και επιπλωμένο με τα υψηλότερα πρότυπα από διάσημους αρχιτέκτονες Cap Ferrat. Εσωτερικά και εξωτερικά του κεντρικού κτιρίου ο τροχός του μύλου μαγνητίζει μέσα στη γυάλινη εγκατάσταση του.

 Η κύρια βίλα

Η κύρια βίλα βρίσκεται σε αυτόν τον όμορφο κήπο: ένα παλιό ελαιοτριβείο που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, που ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2012, οπότε και προστέθηκαν Sanctuary (ιερό), το Cabanon, η σουίτα India και τα βοηθητικά κτίρια.

Το Ιερό, ένα αρχαίο ερείπιο που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, ήταν πρώην αλευρόμυλος. Τώρα είναι πλήρως ανακαινισμένο και χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις, και περιβάλλεται από λίμνες με φανταχτερά ψάρια. Σε αυτό προστίθενται το Cabanon, ένας γοητευτικός ξενώνας, και η ιδιωτική σουίτα India που βρίσκεται δίπλα στην πισίνα, η οποία προσφέρει πολυτελή καταλύματα σε ατμόσφαιρα Rajastani. Το ακίνητο είναι πλήρως εξοπλισμένο με ανέσεις υψηλής τεχνολογίας και προσφέρει πισίνα υπερχείλισης, γυμναστήριο, γήπεδο τένις και ελικοδρόμιο.

Το κεντρικό κτίριο είναι εξοπλισμένο με ενδοδαπέδια θέρμανση, σχεδόν όλη η ξυλουργική είναι από μασίφ ξύλο δρυός, τα καλοριφέρ είναι από παλιό χυτοσίδηρο, όλα τα παράθυρα -διπλά τζάμια- είναι χειροποίητα από χάλυβα και ενσωματώνουν ηλεκτρικές σίτες. Τα σιδερένια μέλη είναι σφυρηλατημένα στο χέρι από τον Joël Orgiazzi στη Λυών, ο τροχός του μύλου είναι χειροποίητος από τον Alain Proust στο Λίγηρα, τα ψηφιδωτά είναι της Colleen Meyburg στο Harare και οι τοιχογραφίες είναι των Philippe Roessler και Jane Skovgard.

Όλες οι πέτρες στις προσόψεις του κτιρίου κόπηκαν με το χέρι επιτόπου και ελήφθησαν από αρχαίους ογκόλιθους που ανασκάφηκαν από το έδαφος για τα νέα θεμέλια.

Ο κήπος

Σε ένα αμφιθεατρικό οικόπεδο άνω των 8 στρεμμάτων, με νότιο προσανατολισμό, βρίσκονται 16 βεράντες με γρασίδι σε υψόμετρο 470 μέτρων. Είναι μερικώς φυτεμένα με δέντρα και θάμνους. Έχει επίσης οπωροφόρα δέντρα και όμορφα ελαιόδεντρα που παράγουν βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus