Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, καθώς μια ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ και των αποδόσεων των τίτλων του δημοσίου βοήθησε τη σταθεροποίηση του χρυσού κοντά στο βασικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων. Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες ενδείξεις από τους κεντρικούς τραπεζίτες των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη, αναφορικά με τις προθέσεις τους για την επιτοκιακή πολιτική, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες τοποθετήσεις τους.

Ο χρυσός spot σταθεροποιήθηκε κατά 0,1% στα 1.900,09 δολάρια ανά ουγγιά, απομακρυνόμενος περαιτέρω από τα χαμηλά πέντε μηνών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,1% στα 1.928,60 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ήταν κάτω από τα υψηλά δύο μηνών, ενώ ένα ράλι που οδήγησε τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά σχεδόν 16 ετών διακόπηκε, δίνοντας μια ανάσα στον χρυσό.

Με το βλέμμα στο Τζάκσον Χολ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο ετήσιο Συμπόσιο Τζάκσον Χολ στο Wyoming αργότερα αυτή την εβδομάδα, αναζητώντας τυχόν υποδείξεις σχετικά με το πόσο υψηλά μπορούν να φτάσουν τα επιτόκια, με ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ και της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Τα σχόλια του Πάουελ αναμένεται να δώσουν κάποιες ενδείξεις για το σκεπτικό της Fed σχετικά με τον στόχο πληθωρισμού 2% και εάν αυτός ο στόχος πρέπει να αναθεωρηθεί στο τρέχον περιβάλλον του ακόμα υψηλού δομικού πληθωρισμού», δήλωσε ο Harshal Barot, ανώτερος σύμβουλος της Metals Focus.

«Εάν αφήσει να εννοηθεί ένας υψηλότερος στόχος, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα επιτόκια μπορεί να μην χρειαστεί να αυξηθούν από εδώ και πέρα», υπογράμμισε.

Τα πρόσφατα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αύξησαν τα στοιχήματα ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την όρεξη για χρυσό, όπως διαφαίνεται στις διακρατήσεις κεφαλαίων που διαπραγματεύονται με χρηματιστήριο (ETF).

Η SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο ETF στον κόσμο που υποστηρίζεται από χρυσό, δήλωσε ότι οι συμμετοχές μειώθηκαν κατά 0,5% την Τρίτη, υποχωρώντας ξανά στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τα μέσα Ιανουαρίου 2020.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 0,4% στα 23,49 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 920,04 δολάρια. Το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 1.260,23 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities