Με ισχυρή ώθηση από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, αλλά και με προσδοκίες για τα τριμηνιαία αποτελέσματα του γίγαντα των τσιπ, Nvidia, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σήμερα με κέρδη, καταφέρνοντας να ανακτήσουν τον ανοδικό τους βηματισμό ενόψει του συμποσίου της Fed στο Jackson Hole.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 34.474 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,11% στις 4.436 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,59% στις 13.721 μονάδες.

Η Nvidia αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη δεύτερου τριμήνου μετά το καμπανάκι λήξης της σημερινής συνεδρίασης, με τη Wall Street να αναμένει να παρουσιάσει απότομη αύξηση των κερδών και των εσόδων της σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Nvidia είναι η μετοχή του S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2023, με άνοδο άνω του 200%, καθώς οι επενδυτές επικροτούν τις προοπτικές της εταιρείας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Θετικά επίσης λειτούργησε σήμερα στη Wall Street, η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των τίτλων σταθερού εισοδήματος. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς, η οποία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της από το 2007, υποχώρησε περισσότερο από 11 μονάδες βάσης στο 4,21%.

Από την άλλη, οι μετοχές αθλητικών ειδών και ένδυσης αντιστάθηκαν στη θετική τάση της ευρύτερης αγοράς, σημειώνοντας πτώση εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την επιβράδυνση της ζήτησης. Η Nike υποχώρησε για 10η συνεχόμενη ημέρα, χάνοντας 2,5%, ενώ οι μετοχές της Foot Locker έπεσαν σχεδόν 31% μετά την ανακοίνωση συρρίκνωσης των πωλήσεων και τη μείωση των προβλέψεών της για δεύτερη φορά φέτος.

Πέρα των παραπάνω, οι επενδυτές ετοιμάζονται επίσης για την έναρξη ενός διήμερου συμποσίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Jackson Hole, στο Γουαϊόμινγκ, που ξεκινά την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell αναμένεται να κάνει δηλώσεις την Παρασκευή.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν απότομα κατά 4,2% την εβδομάδα που έληξε στις 18 Αυγούστου, το χαμηλότερο σημείο από το 1995, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Τραπεζικών Υποθηκών (MBA).

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται ότι το επιτόκιο των 30ετών ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκε στο 7,31% από 7,16% την προηγούμενη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από το 2000. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης αναχρηματοδότησης διολίσθησε κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μειώθηκε κατά 35% από την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street