Τέλος στις «καλοκαιρινές Παρασκευές» βάζει ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σάλομον, ζητώντας από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία.

Ο επενδυτικός κολοσσός της Wall Street ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του ότι η εταιρεία απομακρύνει όσους δεν βρίσκονται στα γραφεία τους πέντε ημέρες την εβδομάδα.

«Ενώ υπάρχει ευελιξία όταν χρειάζεται, απλώς υπενθυμίζουμε στους υπαλλήλους μας την υπάρχουσα πολιτική μας», ανέφερε η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού Jacqueline Arthur, σε δήλωσή της στην The Post. «Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους υπαλλήλους να εργάζονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα».

Goldman Sachs: Το μεγαλύτερο «στοίχημα» του CEO της εταιρείας Ντέιβιντ Σάλομον

Η ανανεωμένη αυτή εντολή έρχεται την ώρα που τα κεντρικά γραφεία της Goldman Sachs στη Wall Street περιγράφονται ως «εντελώς νεκρά» τις Παρασκευές, την ώρα που οι ασκούμενοι έχουν φύγει και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων επιλέγουν να εργαστούν εξ αποστάσεως για να ξεκινήσουν νωρίς το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν πηγές στην The Post.

Άλλες πηγές τόνισαν ότι η εντολή για αυστηρή προσέλευση θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη πεσμένο ηθικό στην τράπεζα, τονίζοντας ότι η Goldman έχει ένα εξαιρετικό υψηλό ποσοστό συμμετοχής στα γραφεία, σε σύγκριση με άλλες τράπεζες όπως η Citi και JPMorgan JPM, κάτι που -όπως τονίζουν-  δεν φαίνεται να ωφελεί την εταιρεία.

Οι προκλήσεις του Σάλομον

Τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του ως επικεφαλής της Goldman Sachs αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο Ντέιβιντ Σάλομον. Το σκληρό αφεντικό της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ που είναι επίσης γνωστός και ως χομπίστας DJ έχει γίνει αποδέκτης αντιδράσεων από εταίρους και στελέχη του ομίλου που τον κατηγορούν για χαμηλή κερδοφορία και επιθετικό στυλ διοίκησης.

Ο Σάλομον βρίσκεται στην –περιζήτητη- θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs για πέμπτο συνεχές έτος και τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που ξεκίνησαν από τις χαμηλότερες από το αναμενόμενο αποδόσεις των μετοχών της τράπεζας.

Είναι ενδεικτικό ότι στα μέσα του Ιουνίου, ο προκάτοχος του Σάλομον, ο Λόιντ Μπλανκφάιν, κάλεσε το Σάλομον για να διαμαρτυρηθεί πως λόγω της κακής πορεία των μετοχών της τράπεζας χάνει περίπου 50 εκατ. δολάρια από τις επενδύσεις του σε αυτήν. Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης ο Μπλανκφάιν φέρεται να είπε στον Σάλομον ότι η υπομονή του εξαντλείται και του πρότεινε να του παρέχει κάποιας μορφής συμβουλευτικό ρόλο, κάτι που το τρέχον αφεντικό της Goldman Sachs αρνήθηκε.

Goldman Sachs: Δικαστήριο της Ρωσίας «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive