Αυξάνονται οι πιέσεις των πωλητών αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί και πάλι να υπερασπιστεί τις 1.300 μονάδες, μόλις μία ημέρα μετά την ανάκτησή τους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,06% στις 1.301,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 26 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δείχνει να έχει εξαντλήσει τα περισσότερα καύσιμα της αντίδρασή της με τους βραχυπρόθεσμους να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών του διημέρου, απειλώντας εκ νέου τις 1.300 μονάδες. Ωστόσο, οι στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους δεν λείπουν, με τη μεταβλητότητα όμως να είναι έντονη και τα πρόσημα να αλλάζουν γρήγορα.

Στήριξη επίσης δίνει και η νέα ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, αυτή τη φορά από την JP Morgan, η οποία επαναλαμβάνει την overweight θέση της. Επίσης, η JPMorgan εκτιμά ότι το ράλι που καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αρχές του έτους έχει πολύ δρόμο ακόμη και προσθέτει ότι συμμερίζεται  τις προσδοκίες της αγοράς ότι η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει φέτος και θα ενισχύσει περαιτέρω το κλίμα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν πιέζουν την αγορά, ενώ σε αρνητικά εδάφη έχουν περάσει και οι Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Quest, ΕΛΧΑ, Autohellas, Cenergy, Πειραιώς, Λάμδα, ΟΤΕ, Coca Cola και Ελλάκτωρ. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Aegean, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Alpha Bank και Eurobank, με τη Βιοχάλκο να είναι στο +1,08% και τη ΓΕΚ Τέρνα στο +2,30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών