Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται, για ακόμα μία φορά, η Δυτική Αττική, με τους κατοίκους της Φυλής και του Ασπροπύργου να ζουν εφιαλτικές στιγμές και τη νύχτα να αναμένεται πολύ δύσκολη.

Το in βρίσκεται στα μέτωπα των πυρκαγιών και σας μεταδίδει live όλες τις εξελίξεις.

Οι εικόνες από τη Φυλή είναι συγκλονιστικές, ενώ ακούγονταν και εκρήξεις. Σπίτια και αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες, κάτοικοι και ζώα έτρεχαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ γύρω τους η πύρινη λαίλαπα κατάπινε τα πάντα στο διάβα της.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το in

Το απόγευμα κινδύνευσε η Μονή Κλειστών και οργανώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού των μοναχών.

Την ίδια ώρα, μαίνεται και η φωτιά στον Ασπρόπυργο με τις φλόγες να βρίσκονται εντός της βιομηχανικής ζώνης. Ένα εργοστάσιο με χημικά παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ η φωτιά πλησίασε και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ελευσίνα.

Απανωτά είναι τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις περιοχών λόγω των πυρκαγιών σε Φυλή και Ασπρόπυργο.

Πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια στον Αγ. Ιώαννη Ρώσο

Πληροφορίες πως έχουν καεί κάποια σπίτια στον οικισμό του Αγ. Ιωάννη Ρώσου μετέφερε ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει τον αριθμό των οικιών που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Όπως είπε αναμένουν το πρώτο φως της ημέρας για να αποτιμήσουν την κατάσταση και το μέγεθος των ζημιών. Η συνεχής εναλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων δυσχέρανε κατά τη διάρκεια τη νύχτας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και για τον σκοπό αυτό απομακρύνθηκαν όλοι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Περισσότερες από 40 υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων συνέδραμαν στον έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα.

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί κοντά στον Αγιο Ιωάννη Ρώσο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στον Αγιο Ιωάννη Ρώσο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να δίνουν μάχη για να μην περάσει το πύρινο μέτωπο προς την Πάρνηθα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αττική Οδό

Κανονικά πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την Περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο.

Προς εκκένωση Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων

Προς εκκένωση η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «ΕΠΑΥΛΙΣ» στις Αχαρνές, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Φυλή και απειλεί την Πάρνηθα.

Έξι περιστατικά του οίκου ευγηρίας που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο ο αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, ο οποίος μιλώντας στο Μega επεσήμανε ακούγονται απανωτές εκρήξεις και όλα δείχνουν εμπρησμό.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τα συμπεράσματα.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις παρυφές της Πάρνηθας

Ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής εξήγησε ότι το μέτωπο στις παρυφές της Πάρνηθας είναι μεγάλο και πολύ δύσκολο αφού το σημείο είναι δύσβατο και θα δοθεί μάχη όλη τη νύχτα για να μην πλησιάσουν οι φλόγες κάποιο οικισμό μέχρι με το πρώτο φως της ημέρας όταν και θα πετάξουν ξανά τα εναέρια μέσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα