Η τεχνολογική Nvidia, η οποία έχει εντυπωσιάσει τελευταία με το χρηματιστηριακό της ράλι, είδε τη μετοχή της την Τετάρτη να κερδίζει ένα 6%, μετά την ανακοίνωση ανώτερων από τα αναμενόμενα, αποτελεσμάτων.

Η Nvidia δήλωσε ότι αναμένει έσοδα τρίτου τριμήνου περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερα από 12,61 δισεκατομμύρια δολάρια που προβλέπει η Refinitiv. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Nvidia, οι πωλήσεις το τρέχον τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 170% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη της κατασκευάστριας τσιπ εκτινάχθηκαν στα 6,19 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή, από 656 εκατομμύρια δολάρια, ή 26 σεντς, ένα χρόνο νωρίτερα.

Nvidia: Η εταιρεία χωρίς όνομα που μπήκε στην ελίτ της Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι ισχυρές πωλήσεις και οι προβλέψεις της Nvidia υπογραμμίζουν πόσο κεντρικές έχουν γίνει οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της εταιρείας στην αναπτυξιακή έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης. Τα τσιπ A100 και H100 AI της Nvidia χρειάζονται για τη δημιουργία και εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT του OpenAI και άλλες υπηρεσίες που λαμβάνουν απλά ερωτήματα κειμένου και απαντούν με απαντήσεις συνομιλίας ή εικόνες.

Τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο διπλασιάστηκαν από 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και αυξήθηκαν κατά 88% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

«Ο κόσμος έχει εγκατεστημένα κέντρα δεδομένων αξίας περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, στο cloud, τις επιχειρήσεις και άλλα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, σε συνομιλία του με αναλυτές. «Αυτά τα τρισεκατομμύρια δολάρια των κέντρων δεδομένων βρίσκονται στη διαδικασία μετάβασης σε επιταχυνόμενους υπολογιστές και γενετική τεχνητή νοημοσύνη».

Κατά την ίδια ενημέρωση, που ακολούθησε την ανακοίνωση της κερδών, η επικεφαλής των οικονομικών Colette Kress είπε ότι η εταιρεία δεν θα επηρεαστεί άμεσα από τους προτεινόμενους περιορισμούς εξαγωγών από την κυβέρνηση Μπάιντεν .

«Δεδομένης της ισχύος της ζήτησης για τα προϊόντα μας παγκοσμίως, δεν αναμένουμε ότι οι πρόσθετοι περιορισμοί εξαγωγών στις GPU των κέντρων δεδομένων μας, εάν υιοθετηθούν, θα έχουν άμεσο σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά μας αποτελέσματα», υπογράμμισε η Kress.

To ράλι στη μετοχή

Ακόμη και πριν από τις ανακοινώσεις της Τετάρτης, η τιμή της μετοχής της Nvidia είχε υπερτριπλασιαστεί από την αρχή τους έτους, καθιστώντας την την κορυφαία απόδοση στον S&P 500.

Και χθες, εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Η απόδοση της Nvidia καθοδηγήθηκε από τη δραστηριότητα του κέντρου δεδομένων της, η οποία περιλαμβάνει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, ως παρόχους υπηρεσιών cloud και μεγάλες εταιρείες καταναλωτικού διαδικτύου όπως η Alphabet, η Amazon και η Meta.

Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 10,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον όμιλο, αυξημένα κατά 171% σε ετήσια βάση και πάνω από την εκτίμηση των 8,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το StreetAccount.

Το τμήμα τυχερών παιχνιδιών, που ήταν η βασική δραστηριότητα της Nvidia, είδε τα έσοδα να αυξάνονται κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 2,49 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των 2,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Nvidia είπε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε επαναγορές μετοχών 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού η εταιρεία αγόρασε μετοχές 3,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή