Μήνυμα στους εμπρηστές, χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα», έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε.

Ο κ. Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας τους εμπρηστές «αλητήριους», απαρίθμησε τις προσπάθειες εμπρησμού που έχουν γίνει στον Αυλώνα στέλνοντας μήνυμα σε όλους ότι δεν θα γλιτώσουν.

«Την ώρα που οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια  και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή Αυλώνα από τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού.

Ειδικότερα:

  • 8:13 στην περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια
  • 8:57 περιοχή Συκάμινο Αυλώνας τρεις προσπάθειες
  • 9: 47 περιοχή Συκάμινο Αυλώνας άλλες τρεις προσπάθειες
  • 10: 51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια
  • 12:02  βόρεια της Αυλώνας στους πρόποδες της Πάρνηθας μία προσπάθεια, η οποία πήρε διαστάσεις

«Αισχρό και εγκληματικό»

«Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε για την περιοχή του Αυλώνα αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές

«Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, , θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη», κατέληξε η ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα