Να ανακάμψει από την ισχυρή βουτιά της Πέμπτης προσπαθεί σήμερα η Wall Street, η οποία όμως αναμένει την ομιλία του Jerome Powell στο Jackson Hole για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,39% στις 34.232 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,46% στις 4.396 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,64% στις 13.549 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Νευρικά ενόψει του συμποσίου στο Τζάκσον Χολ

Παρά την πτώση της Πέμπτης, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq διατηρούν εβδομαδιαία κέρδη 0,2% και 1,3%, αντίστοιχα. Εάν οι δύο μέσοι όροι τα καταφέρνουν τελειώσουν την εβδομάδα στο πράσινο, θα σπάσουν ένα σερί ηττών 3 εβδομάδων.

Το Οικονομικό Συμπόσιο στο Jackson Hole του Wyoming συγκεντρώνει κεντρικούς τραπεζίτες και βασικούς οικονομικούς αξιωματούχους από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της περσινής συγκέντρωσης, οι μετοχές σημείωσαν πτώση μετά την επιθετική ομιλία του Powell, καθώς ο πρόεδρος της Fed χρησιμοποίησε το φόρουμ για να προειδοποιήσει για «κάποιο πόνο» στη μάχη κατά του πληθωρισμού. Φέτος, το δηλωμένο θέμα της εκδήλωσης είναι η εστίαση στις «δομικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία».

«Όπως πάντα, οι επενδυτές θα αναλύσουν τα σχόλια του Powell και άλλων σχετικά με την πιθανή πορεία της νομισματικής πολιτικής – κυρίως εάν τα επιτόκια μπορεί να παραμείνουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο, ακόμα κι αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται από τα τρέχοντα επίπεδα», δήλωσε ο Zachary Hill, επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments. Ο ίδιος πιστεύει ότι οποιαδήποτε αστάθεια της αγοράς που προκύψει από τα σχόλια του Powell θα είναι βραχύβια.

Έτσι, παρά την προσμονή για τον Powell, οι αμερικανικές αγορές την Πέμπτη προετοιμάστηκαν για μια δυσάρεστη έκπληξη, με τις μετοχές να πιέζονται και τις αποδόσεις των ομολόγων να ανεβαίνουν. Η περσινή ομιλία είχε επίσης αρνητική υποδοχή, με τον S&P 500 να χάνει 2% τις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης πριν από την ομιλία και πτώση 5,5% τις πέντε μετά, σύμφωνα με την DataTrek Research.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street