Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αναμένοντας και αυτές με τη σειρά τους το συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole σήμερα, προκειμένου να έχουν έναν οδηγό για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,21% στις 7.349 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,08% στις 15.609 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,01% στις 7.215 μονάδες.

Διαχρονικά τα φώτα της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στρέφονται κάθε Αύγουστο στο Jackson Hole, στο Γουαϊόμινγκ, όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι επενδυτές θα αναλύσουν όλες τις ομιλίες που θα γίνουν στο συμπόσιο αναζητώντας ενδείξεις για τις προοπτικές των επιτοκίων.

Η παρέμβαση Λαγκάρντ

Εκτός από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ θα μιλήσει σήμερα στις πρώτες σημαντικές παρατηρήσεις της από τότε που οι αξιωματούχοι αύξησαν τα επιτόκια στις 27 Ιουλίου, αλλά άφησαν τις μελλοντικές αποφάσεις να εξαρτώνται από τα νέα δεδομένα. Με τους επενδυτές να διχάζονται για το αν η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μια ακόμα αύξηση ή θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, θα μελετήσουν την ομιλία της για τυχόν ενδείξεις σχετικά με την έκβαση της επόμενης συνεδρίασης πολιτικής τον Σεπτέμβριο.

Τα σχόλια θα έρθουν μάλιστα την ημέρα που επιβεβαιώθηκε ότι ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας παρέμεινε αμετάβλητο το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis. Σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε προσαρμοσμένη σε τιμές βάση σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2022. Προσαρμοσμένο σε τιμές, το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης