Η πόλη του Αμβούργου σημείωσε το Σάββατο νέο παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης ανθρώπων μεταμφιεσμένων σε «Χάρι Πότερ», με μακριά μαύρη κάπα, τα υποχρεωτικά στρογγυλά γυαλιά και το χαρακτηριστικό σημάδι στο μέτωπο που είχε ο μικρός αλλά χαρισματικός μάγος.

Ακριβώς 1.758 άνθρωποι με την εμφάνιση του διάσημου μάγου που φαντάστηκε η Βρετανίδα συγγραφέας, Τζόαν Ρόουλινγκ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του δημαρχείου του Αμβούργου, σύμφωνα με τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Ο… αληθινός Χάρι Πότερ πουλάει την σπάνια πρώτη έκδοση για 40.000

Η αυστραλιανή πόλη Περθ κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ από το 2017, με 997 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και εφήβων.

Χιλιάδες θαυμαστές του Χάρι Πότερ στο Αμβούργο

«Ο Χάρι Πότερ πάντα με γοήτευε, όλος αυτός ο κόσμος της μαγείας», δήλωσε η 16χρονη Ιζαμπέλ Ζίχτινγκ που δεν ήθελε να χάσει την εκδήλωση.

Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 4.400 άνθρωποι βρέθηκαν στο φεστιβάλ.

Ωστόσο, δεν μπήκαν όλοι οι φίλοι του μαθητευόμενου μάγου στην περιφραγμένη περιοχή μπροστά από το Δημαρχείο του Αμβούργου.

Η πρόσκληση στη συγκέντρωση «Χάρι Πότερ» έγινε στο πλαίσιο μιας ημέρας εορτασμού της έκδοσης του πρώτου γερμανόφωνου τόμου της πετυχημένης λογοτεχνικής σειράς από τον εκδοτικό οίκο Carlsen Verlag του Αμβούργου πριν από 25 χρόνια.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Plus |

Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.