Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Σκωτία η απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να χορηγήσει πορτρέτα του βασιλιά Καρόλου προς ανάρτηση στα σχολεία όλης της χώρας, με το κυβερνών Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) να τονίζει ότι το σχέδιο των 8 εκατομμυρίων λιρών αποτελεί σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Βασιλιάς Κάρολος: Η αμύθητη περιουσία … που όμως δεν μπορεί να «βάλει χέρι»

Όλα άρχισαν όταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν, ζήτησε από την κυβέρνηση της Σκωτίας έναν αναλυτικό κατάλογο των δημόσιων κτηρίων που θα μπορούσαν να δεχτούν ως δωρεά μια κορνιζαρισμένη εικόνα του μονάρχη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για τον εορτασμό σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο του βασιλιά Καρόλου ως του «απόλυτου δημοσίου υπαλλήλου» του έθνους.

Ωστόσο οι τοπικές αρχές της Σκωτίας σκοπεύουν να απορρίψουν την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι η συγκέντρωση των εν λόγω στοιχείων θα συνιστούσε κακή χρήση του χρόνου των υπαλλήλων.

Πηγές του SNP δήλωσαν ότι «δεν θα έχουν καμία σχέση» με το σχέδιο διανομής εικόνων του βασιλιά, ενώ οι Σκωτσέζοι Πράσινοι υποστήριξαν ότι η πρωτοβουλία θα «έμοιαζε περισσότερο με τη Βόρεια Κορέα» και θα θύμιζε μια κακή απομίμηση του… Game of Thrones

«Θέλουν να κρεμάσουν το πορτρέτο ενός πάμπλουτου πάνω από τα κεφάλια φτωχών παιδιών»

Σύμφωνα με το Λονδίνο, αίτηση για να λάβουν και να αναρτήσουν μια κορνίζα με το πορτρέτο του μονάρχη μπορούν να υποβάλουν αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια και δημοτικά κτίρια, καθώς και σχολεία.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα πορτρέτα θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν εκείνα της βασίλισσας Ελισάβετ, τα οποία ήταν αναρτημένα σε δημόσια κτίρια επί δεκαετίες.

«Εν μέσω μιας κρίσης κόστους ζωής δεν πιστεύουμε ότι τα πορτρέτα της Αυτού Μεγαλειότητας αποτελούν κατάλληλη χρήση του χρόνου μιας δημόσιας υπηρεσίας ή των δημόσιων πόρων», σχολίασε η υπουργός Ισότητας του SNP.

Οι Συντηρητικοί της Σκωτίας ανταπαντούν ότι ανέκαθεν τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα κυβερνητικά γραφεία διέθεταν αναρτημένη μια εικόνα του μονάρχη.

Το Σοσιαλδημοκρατικό SNP, ωστόσο, επιμένει: «Θέλουν να κρεμάσουν μια φωτογραφία ενός από τους πλουσιότερους άνδρες στη χώρα πάνω από τα κεφάλια των παιδιών στις φτωχότερες κοινότητες της Σκωτίας», υπογραμμίζουν μέλη του, προσθέτοντας ότι οι Συντηρητικοί «απαιτούν από τους Σκωτσέζους δημόσιους υπαλλήλους να περνούν το χρόνο τους οργανώνοντας χιλιάδες φωτογραφίες του Βασιλιά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση