Την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελβετίας, όπως ανακοίνωσε η αρχή τη Δευτέρα. Τον Μάρτιο, η ελβετική κυβέρνηση, η κεντρική τράπεζα της χώρας και η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή έσπευσαν να προχωρήσουν σε μια συμφωνία διάσωσης για την Credit Suisse, με αποτέλεσμα τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η Ελβετική Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS και θα στείλει στη FINMA τα αποτελέσματά της πιθανότατα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο Reuters ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Credit Suisse: Νέες αναταράξεις από έρευνα για σχέσεις με τους Ναζί

Άρχισαν οι αγωγές για την εξαγορά

Στις αρχές Αυγούστου, οι μικροεπενδυτές που έχασαν χρήματα όταν η Credit Suisse εξαγοράστηκε από την UBS τον περασμένο Μάρτιο σχεδιάζουν να υποβάλουν μήνυση αμφισβητώντας την εξαγορά, ανέφεραν πριν από λίγες ημέρες οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η Ελβετική Ένωση Προστασίας Επενδυτών σχεδίαζε να καταθέσει την αξίωση στο εμπορικό δικαστήριο της Ζυρίχης για λογαριασμό περίπου 500 επενδυτών μετοχών της Credit Suisse

Τίτλοι τέλους για το brand

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι η UBS προχωρά ήδη στη διαδικασία διαγραφής του διεθνούς εμπορικού σήματος της Credit Suisse.

Η αντικατάσταση των πινακίδων στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στις ΗΠΑ και ο σχεδιασμός αλλαγών σε άλλα σημεία, σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής. Το όνομα Credit Suisse καταργείται σταδιακά παγκοσμίως, αν και μπορεί να διατηρηθεί στην Ελβετία αν η UBS πουλήσει τις εγχώριες επιχειρήσεις του πρώην ανταγωνιστή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή