Ανοδικά, αλλά και επιφυλακτικά, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αποτυπώνοντας την απουσία πωλητών, αλλά και την απροθυμία των αγοραστών να πάρουν τα ηνία της αγοράς. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,53% στις 1.323,23 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 39 εκατ. ευρώ.

Σταθεροποιητικές στη ζώνη των 1.320 μονάδων είναι οι σημερινές κινήσεις στην αγορά, η οποία προσπαθεί να κρατήσει μια απόσταση ασφαλείας από τις 1.310 μονάδες, αλλά χωρίς να έχει διάθεση να διαπεράσει την αντίσταση των 1.327 μονάδων. Το θετικό όμως είναι ότι κάνει βήμα εμπρός, με αρκετούς τίτλους να υποστηρίζουν την εικόνα, αν και δεν λείπουν κάποιες επιλεκτικές πιέσεις.

Επενδυτική βαθμίδα

Η αγορά μετράει αντίστροφα για την επενδυτική βαθμίδα της Ελλάδας, η οποία επισήμως αναμένεται ανά πάσα στιγμή από τον Σεπτέμβριο. Οι προγραμματισμένες αξιολογήσεις είναι της DBRS στις 8/9 και της Moody’s στις 15/9, ενώ εάν δεν έρθουν θα δώσουν ένα παράθυρο διόρθωσης της αγοράς έως τις επόμενες ημερομηνίες της S&P στις 20/10 και της Fitch την 1/12. Ελάχιστες εξαιρέσεις όμως δεν συμμετέχουν στο «πάρτι» της αναμονής.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Cenergy, Eurobank, ΟΤΕ, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Quest και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, ο Σαράντης είναι στο -1,89%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Jumbo, Aegean, Εθνική, Autohellas, Motor Oil και Τιτάν να κινούνται εεπίσηςσε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών