Βελτιωμένη παραμένει η ψυχολογία στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τον γενικό δείκτη, αν και με τον τζίρο χαμηλά, να βρίσκεται σταθερά πάνω από τις 1.310 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,21% στις 1.315,49 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 33 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά έρχεται από μία θετική εβδομάδα που έσπασε ένα αρνητικό σερί (4 πτωτικών εβδομάδων) που είχε προβληματίσει αρκετούς. Επιβεβαίωσε επίσης και τις στηρίξεις της, κινητοποιώντας έστω και δειλά τους αγοραστές. Η ταυτόχρονη μάλιστα απουσία των πωλητών, έδωσε τον αέρα που χρειαζόταν προκειμένου να προστεθούν κρίσιμες μονάδες στην αγορά.

Έτσι, το ΧΑ έδειξε ποιότητες από πολλές μετοχές, που δεν έχουν επαναληφθεί. Συνυπολογίζοντας, δε, και τους καταλύτες που οδήγησαν έως εδώ την ταλαιπωρημένη μας αγορά (λ.χ. επενδυτική βαθμίδα), μπορούμε να εξάγουμε ασφαλώς το συμπέρασμα ότι το ανοδικό σενάριο έχει περισσότερες πιθανότητες να συνεχιστεί, παρά να αντιστραφεί η ισχύουσα τάση.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Cenergy, Motor Oil και Βιοχάλκο οδηγούν την άνοδο της αγοράς, ενώ ισχυρά είναι και τα κέρδη σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Εθνική και Jumbo. Θετικά κινούνται και οι Σαράντης, Quest, ΔΕΗ, Titan, Coca Cola, Aegean, Λάμδα και ΟΤΕ, ενώ αρνητικά οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών