Νευρικότητα και ήπιες πιέσεις εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχονται οι περισσότεροι τίτλοι και να κρατηθεί πάνω από τις στηρίξεις των 1.310 μονάδων, προκειμένου να μη δοκιμάσει τα πρόσφατα χαμηλά του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,02% στις 1.318,11 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δείχνει να παλεύει με μια κόκκινη γραμμή, κάτω από την οποία ενεργοποιεί τους αγοραστές και πάνω από την οποία ενεργοποιεί τους πωλητές. Είναι το γνώριμο παιχνίδι των βραχυπρόθεσμων, οι οποίοι προσπαθούν με ένα υποδειγματικό rotation να εκμεταλλευτούν τη νηνεμία της Λ. Αθηνών, χωρίς να διαταράξουν τα επίπεδα και να βάλουν σε τεχνικές περιπέτειες την αγορά.

Το ΧΑ έχει πλέον τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση για να μπορέσει να φέρει τις ισορροπίες στον μέχρι τώρα «κόκκινο» Αύγουστο, με την επίδοση του τελευταίου δεκαημέρου όμως να έχει επισκιάσει το μεγαλύτερο μέρος των τεσσάρων πτωτικών εβδομάδων που προηγήθηκαν. Για τους περισσότερους αναλυτές, η αντοχή αυτή που επέδειξε μάλιστα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η αγορά δεν έχει αναιρέσει επουδενί το θετικό της σενάριο, παρά τις βραχύβιες διορθωτικές της κινήσεις.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Motor Oil και Autohellas δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, έχοντας απέναντί τους τα κέρδη σε Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. Ωστόσο, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Quest, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Jumbo, Πειραιώς, Coca Cola, Aegean, ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ σε θετικά οι Λάμδα, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών