Με το βλέμμα στις αναδιαρθρώσεις του MSCI Greece κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κλείνει τον Αύγουστο και μπαίνει στην τελική ευθεία για την επενδυτική βαθμίδα (;). Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,29% στις 1.320,79 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η προσοχή σήμερα είναι εστιασμένη στους δύο τίτλους που σχετίζονται άμεσα με το rebalancing, λόγω αλλαγών στον δείκτη MSCI Greece, δηλαδή στην Πειραιώς και στην Τέρνα Ενεργειακή. Η πρώτη έρχεται με τη φόρα των εντυπωσιακών επιδόσεών της από την αρχή του έτους, έστω και αν τις τελευταίες ημέρες δείχνει έντονα σημάδια αδυναμίας, και η δεύτερη με την “βούλα” της εξόδου από το κλαμπ των ισχυρών τίτλων που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα στους διεθνείς δείκτες.

Ωστόσο, αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην αγορά είναι ότι σε λίγες ώρες ο Αύγουστος τελειώνει και μπαίνουν σε έναν καυτό Σεπτέμβριο, κατά τον οποίο ενδεχομένως η Ελλάδα να λάβει την επενδυτική βαθμίδα. Ο σκόπελος του «μήνα των διακοπών» ξεπερνιέται, έστω και με μικρές απώλειες, αφού ο γενικός δείκτης κατάφερε να ανακάμψει από τα χαμηλά των 1.263 μονάδων, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να ανεβαίνει από Δευτέρα για τις εν πολλοίς αναμενόμενα γεγονότα του νέου μήνα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι Βιοχάλκο, Σαράντης, Cenergy, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Jumbo, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Aegean, Μυτιληναίος, ΕΘνική, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Eurobank, Τιταν, Coca Cola, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ. Μόνο οι Πειραιώς, Autohellas, Alpha Bank και Motor Oil πλέον έχουν μείνει σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών