Μέσα στο μαύρο φόντο των εκατοντάδων χιλιάδων καμένων στρεμμάτων παρθένου δάσους σε πολλές περιοχές της χώρας, υπάρχουν κάποιες οάσεις ελπίδας από πρωτοβουλίες όπως οι δράσεις υποστήριξης της άγριας ζωής πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, από το προσωπικό του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), στις περιοχές αρμοδιότητάς του, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Στην Πάρνηθα έγινε τοποθέτηση τροφής (μπάλες τριφυλλιού) στη θέση Ντράσιζα, για υποστήριξη του πληθυσμού των ελαφιών.

Στη Δαδιά, έγινε τοποθέτηση τροφής εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου, στη θέση Τσουρνάρα, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να εμφανιστούν τρία ζαρκάδια για να τραφούν και στη θέση Κατρατζήδες, κοντά σε φυσικό λιμνίο.

Επίσης, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. έχει ξεκινήσει από τις 29 Αυγούστου παρόμοια δράση, με τοποθέτηση δημητριακών στη περιοχή Natura «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου», που επίσης επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Σημειώνεται πως οι δράσεις θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί από το προσωπικό του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., που προέρχεται από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχοινιά και ΠΠ Σαρωνικού Κόλπου/Παράρτημα Αχαρνών και ΜΔ Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς/Παράρτημα Δαδιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα