Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για τη δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα και τα μέτρα τόνωσης στη χώρα βοήθησαν στη βελτίωση του κλίματος.

Οι δείκτες

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite σημείωσαν άνοδο 0,6% και 0,3%, αντίστοιχα. Οι συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ ανεστάλησαν λόγω του σούπερ τυφώνα Saola, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,5% και ο ευρύτερος TOPIX κέρδισε 0,9%, «αγνοώντας» τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα δεδομένα κεφαλαιακών δαπανών και μεταποιητικής δραστηριότητας. Από την άλλη, ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε ελαφρά άνοδο, καθώς τα στοιχεία έδειξαν κάποια βελτίωση στις εισαγωγές και τις εξαγωγές της χώρας. Οι μετοχές της Ινδονησίας σημείωσαν άνοδο 0,3% λόγω πιο ήπιων από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τα μέτρα στην Κίνα

Η Κίνα υιοθέτησε περισσότερα μέτρα για να στηρίξει την αγορά κατοικίας, ενώ μείωσε επίσης τις απαιτήσεις συναλλαγματικών αποθεμάτων για τις τοπικές τράπεζες. Η κίνηση, η οποία έγινε καθώς τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι η δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων αυξήθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, βοήθησε να τονωθεί το κλίμα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η οποία κατά τα άλλα παλεύει με μια υποτονική οικονομική ανάκαμψη.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Νότιας Κορέας συρρικνώθηκε με ταχύτερους ρυθμούς τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της χώρας υποχώρησε στο 48,9 από 49,4, σηματοδοτώντας τον 14ο συνεχόμενο μήνα όπου ο PMI παραμένει κάτω από το νεκρό επίπεδο του 50.

Επίσης, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα της τράπεζας au Jibun. Ο δείκτης αγορών της μεταποίησης της χώρας έφτασε στο 49,6, ελαφρώς χαμηλότερος από το 49,7 στις προκαταρκτικές εκτιμήσεις την περασμένη εβδομάδα και αμετάβλητος από τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές