Οι μετοχές των εταιρειών κάνναβης εκτινάχθηκαν έως και 37% στις πρωινές συναλλαγές την Πέμπτη στη Wall Street, μετά την πρόταση αμερικανικού οργανισμού υγείας να την επαναταξινομήσει ως ουσία χαμηλότερου κινδύνου, η οποία ενίσχυσε τις προσδοκίες νομιμοποίησης σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Reuters, σχεδόν 40 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση της μαριχουάνας με κάποια μορφή, αλλά οι προσπάθειες σε ομοσπονδιακό επίπεδο βρίσκουν εμπόδια, αφήνοντας ορισμένους επενδυτές εγκλωβισμένους και τον κλάδο να εξαρτάται από μη παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης.

«Μια μετάβαση στο Πρόγραμμα ΙΙΙ θα εξαλείψει την επαχθή φορολογική μεταχείριση των MSO στις ΗΠΑ και θα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό γεγονός νομιμοποίησης για τον κλάδο που θα μπορούσε να προσελκύσει τη συμμετοχή τραπεζικών ιδρυμάτων και στρατηγικών επενδυτών που μέχρι τώρα έχουν παραγκωνιστεί σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Ty Collin, αναλυτής της Eight Capital.

«Αργής ωρίμανσης» η νομιμοποίηση της κάνναβης στις ΗΠΑ [γράφημα]

Ράλι στο ταμπλό

Ειδικότερα, οι μετοχές των εταιρειών κάνναβης Cronos Group , OrganiGram Holdings, Aurora Cannabis, και Canopy Growth εκτινάχθηκαν μεταξύ 6% και 25%.

Οι Verano Holdings, Green Thumb Industries, Cresco Labs Curaleaf Holdings και Goodness Growth αυξήθηκαν μεταξύ 15% και 37%.

Το ETF του Pure US Cannabis Tracker AdvisorShares αυξήθηκε σχεδόν κατά 17%. Έκλεισε 21,2% υψηλότερα την Τετάρτη μετά τις ειδήσεις, σημειώνοντας την καλύτερη ημέρα από τις 6 Οκτωβρίου 2022.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) έκανε τη σύσταση στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία έχει την τελική εξουσία για τον επαναξιολόγηση και τώρα θα ξεκινήσει τη δική της επανεξέταση.

Ο νόμος SAFE Banking, μια κρίσιμη νομοθεσία που θα διευκόλυνε την πρόσβαση της βιομηχανίας κάνναβης στις τραπεζικές υπηρεσίες, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Γερουσία, παρά το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων τον ενέκρινε επτά φορές.

Πώς η Αμερική τα θαλάσσωσε με τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Προς το παρόν για την κρατικά ρυθμιζόμενη βιομηχανία κάνναβης των 25 δισ. δολαρίων και την παράνομη αγοράς  που εκτιμάται ότι έχει τζίρο 47 δισ. δολάρια, το όνειρο της ομοσπονδιακής νομιμοποίησης παραμένει άπιαστο. Η νόμιμη οικονομία της μαριχουάνας είναι διαλυμένη. Χάρη στη συνεχιζόμενη απαγόρευση, οι παραγωγοί δεν μπορούν να πουλήσουν ή να διανείμουν το προϊόν πέρα από τις πολιτειακές γραμμές και τα κέρδη συνθλίβονται από έναν τιμωρητικό ομοσπονδιακό φορολογικό συντελεστή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή