Άρδην έχει αλλάξει αυτήν την ώρα η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την Πειραιώς να σημαίνει… την έναρξη των πωλήσεων σε αγορά που έδειχνε σαφή σημάδια κόπωσης. Ο γενικός δείκτης, από το +0,29% πλέον κινείται με απώλειες 1,09% στις 1.298,12 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Όπως επιβεβαιώνεται σήμερα, το ΧΑ θα πρέπει να «υπομείνει» τις «άτσαλες» κινήσεις των χαρτοφυλακίων που θέλουν να κατοχυρώσουν κέρδη και να υψώσει τις άμυνες εκείνες που απαιτούνται για να μην μπει σε τεχνικές περιπέτειες. Μέχρι τώρα έχει περιθώρια έως και τα πρόσφατα χαμηλά των 1.263 μονάδων, επίπεδο που πλέον αποκτά και πάλι ενδιαφέρον εάν χαθούν εκ νέου οι 1.300 μονάδες στο κλείσιμο της εβδομάδας.

Μέχρι να επιβεβαιωθεί όμως το αρνητικό σενάριο, το ΧΑ αποτελεί υπόδειγμα μιας bull market, κατά τις οποίες οι διορθώσεις έρχονται ξαφνικά και βίαια, όπως το σημερινό γύρισμα. Άλλωστε, μια τόσο μεγάλη ανοδική κίνηση σε ένταση (+70%) και χρόνο (10 μήνες) είναι λογικό η αγορά να δείχνει ανά διαστήματα ευάλωτη στις κατοχυρώσεις των κερδών.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Autohellas, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΛΧΑ δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες Τιτάν, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola και Motor Oil. Πτωτικά κινούνται οι Aegean, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Σαράντης, ενώ ανοδικά οι ΟΤΕ, Cenergy, ΟΠΑΠ και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών