Μοιρασμένα πρόσημα και αρκετή νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, δείχνοντας την επιλεκτικότητα στις κρίσιμες εξελίξεις που αναμένονται μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,25% στις 1.315,87 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Ο Σεπτέμβριος έρχεται με μεγάλες προσδοκίες για την εγχώρια αγορά, καθώς όλα τα bets δείχνουν την 8η, όταν και ο οίκος DBRS θα δώσει την ετυμηγορία του για την ελληνική οικονομία.

Η επενδυτική βαθμίδα είναι ο πρώτος στόχος όλων των εμπλεκομένων, με τις περισσότερες θέσεις να έχουν ληφθεί με βάση την έλευσή της, ωστόσο, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές στον ΟΤ, το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα κινηθεί η αγορά στα διάφορα σενάρια: της καθυστέρησης ή της αναβάθμισης.

Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές, η ανάκτηση είναι βέβαια, ακόμη και αν αυτή έρθει λίγο αργότερα. Αυτό που αποτελεί ερωτηματικό είναι οι ροές που θα υπάρξουν με την ανάκτησή της. Θα «σηκώσουν» υψηλότερα την αγορά;, θα έρθουν τμηματικά;, θα πιέσουν τις αποτιμήσεις;, είναι μόνο λίγα από τα ερωτήματα που η έλλειψη παρόμοιου γεγονότος στην πρόσφατη ιστορία της αγοράς δεν βοηθά στο να απαντηθούν.

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Aegean, ΔΕΗ, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Cenergy, Alpha Bank, Εθνική, Λάμδα, Motor Oil, Quest, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος. Πτωτικά από την άλλη κινούνται οι Ελλάκτωρ, Coca Cola, Jumbo, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο, με τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Τιτάν και Autohellas να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών