Ο Ίλον Μασκ μίλησε για την οδυνηρή αποξένωση από την τρανς κόρη του, αποκαλώντας την «κομμουνίστρια», κατηγορώντας μάλιστα το ακριβό ιδιωτικό λύκειο που φοιτούσε για τις αντιλήψεις που έχει.

Twitter: Προχωρά αγωγή κατά της «Χ» για μαζικές απολύσεις ηλικιωμένων από τον Μασκ

Το 19χρονο πλέον παιδί του ιδιοκτήτη του Χ (πρώην Twitter), άλλαξε πέρυσι νομικά το φύλο του σε θηλυκό, μαζί και το όνομά του σε Vivian Jenna Wilson, λέγοντας στα δικαστικά αρχεία ότι «δεν επιθυμεί πλέον να έχει σχέση» με τον δισεκατομμυριούχο CEO της Tesla «με κανέναν τρόπο».

Σε ένα απόσπασμα από την επερχόμενη βιογραφία του Μασκ που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την Wall Street Journal, ο συγγραφέας Walter Isaacson έγραψε ότι η ρήξη του Μασκ με τη Βίβιαν «τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του μετά τον θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του, Νεβάδα», που πέθανε μόλις 10 εβδομάδων με σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Ο δισεκατομμυριούχος ήταν «γενικά αισιόδοξος» όταν έμαθε για πρώτη φορά για την απόφαση του παιδιού του, αλλά τα πράγματα άλλαξαν όταν η Βίβιαν άρχισε να εκφράζει ακραίες μαρξιστικές απόψεις και δήλωσε την πρόθεσή της να διακόψει όλους τους δεσμούς με τον πατέρα της.

«Πήγε πέρα ​​από τον σοσιαλισμό για να γίνει μια κομμουνίστρια και να πιστεύει ότι οποιοσδήποτε πλούσιος είναι κακός», είπε ο Μασκ στον συγγραφέα, ρίχνοντας εν μέρει την ευθύνη στο Crossroads, το ιδιωτικό σχολείο στη Σάντα Μόνικα, όπου φοιτούσε η Βίβιαν και τα ετήσια δίδακτρα κοστίζουν έως και 50.000 δολάρια.

Ο Isaacson σημειώνει στη βιογραφία ότι όταν η Βίβιαν ήταν 16 ετών έστειλε μήνυμα στη σύζυγο του αδερφού του Μασκ γράφοντας: «Γεια, είμαι τρανσέξουαλ και το όνομά μου είναι τώρα Τζένα… Μην το πείτε στον μπαμπά μου».

Η woke κουλτούρα

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο βιογράφος αποκαλύπτει ότι η οδυνηρή ρήξη του Μασκ με τη Βίβιαν ευθύνεται εν μέρει για τη συνεχιζόμενη αντίθεση του δισεκατομμυριούχου με την ιδεολογία των «woke» (επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων), την οποία θεωρεί απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό και η οποία αποτέλεσε το κίνητρο για την εξαγορά του Twitter πέρυσι για 42 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αν δεν σταματήσει ο ιός της woke κουλτούρας, ο οποίος είναι θεμελιωδώς αντιεπιστημονικός, αντι-αξιοκρατικός και γενικά αντι-ανθρώπινος, ο πολιτισμός δεν θα γίνει ποτέ πολυπλανητικός», φέρεται να είπε ο Μασκ στον συγγραφέα.

Αν και ο Μασκ για τη ρήξη του με τη Βίβιαν έχει κατηγορήσει και στο παρελθόν τα σχολεία που προωθούν αυτή την κουλτούρα, είναι η πρώτη φορά που κατονομάζει συγκεκριμένα το σχολείο Crossroads, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά πλουσίων διάσημων, έχοντας μια μακρά λίστα αποφοίτων επώνυμων οικογενειών.

Το σχολείο ιδρύθηκε το 1971 ως κοσμικό σχολείο, αρχικά συνδεδεμένο με την επισκοπική εκκλησία St Augustine By-the-Sea στη Σάντα Μόνικα, και εξελίχθηκε σε μια ακαδημία υψηλού κύρους για την επόμενη γενιά αστέρων του Χόλιγουντ.

Οι απόφοιτοι του Crossroads περιλαμβάνουν μια σειρά από A-listers όπως οι Ζόι Ντεσανέλ, Τζόνα Χιλ, Τζακ Μπλακ, Κέιτ Χάντσον και Γκουίνεθ Πάλτροου.

Ο Τζακ Κουέιντ, γιος των ηθοποιών Μεγκ Ράιαν και Ντένις Κουέιντ και ο ίδιος ένας ανερχόμενος αστέρας του Χόλιγουντ, αποφοίτησε επίσης από τη σχολή.

Οι γιοι του Λεμπρόν Τζέιμς, Μπρόνι και Μπράις, φοίτησαν επίσης στο Crossroads, πριν μεταφερθούν στο Sierra Canyon για το πρόγραμμα μπάσκετ του σχολείου αυτού.

«Πιστεύουμε ότι η μοναδικότητα των παιδιών αποκαλύπτεται από την ίδια την ύπαρξή τους και ότι είναι ευθύνη του σχολείου να ενισχύσει την έμφυτη αίσθηση του μυστηρίου και της χαράς της ζωής», αναφέρει το μότο του σχολείου.

Όπως θυμήθηκε μια απόφοιτος του Crossroads, «όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν ένα μάθημα που ονομάζεται «Δεξιότητες ζωής», το οποίο είναι, ουσιαστικά, ομαδική θεραπεία. Εκεί, μιλούσαμε για τα συναισθήματά μας σαν να ήταν εξίσου σημαντικά με το Πυθαγόρειο θεώρημα».

Όχι πλέον «Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ»

Τον Απρίλιο του 2022 η Βίβιαν υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση ώστε να αλλάξει το όνομά της και το φύλο της.

Είπε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια πως ήθελε να είναι γνωστή ως «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον» και όχι πλέον «Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ», εν μέρει για να πάρει αποστάσεις από τον πατέρα της, ο οποίος σήμερα κατατάσσεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία 258 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Η αίτηση αυτή έγινε δεκτή τον Ιούνιο του 2022. Η μητέρα της είναι η Καναδή συγγραφέας Τζαστίν Γουίλσον, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Μασκ από το 2000 έως το 2008. Ο Μασκ έχει συνολικά εννέα εν ζωή παιδιά, εκ των οποίων πέντε με τη Γουίλσον, δύο με την Γκράιμς και δύο με το στέλεχος της Neuralink Σίβον Ζίλις.

Ο Μασκ κάποτε έγραψε στο Τwitter: «Υποστηρίζω απόλυτα τα τρανς άτομα, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός εφιάλτης».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα