Έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές μετοχές διαπιστώνει η JP Morgan, ειδικά από τους αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν μικρή έκθεση στην Ελλάδα. Όπως μάλιστα επισημαίνει στο review της για τις προοπτικές της περιοχής CEEMEA, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, η σύσταση για την ελληνική κεφαλαιαγορά παραμένει overweight, δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες από το μέσο όρο, με κορυφαία επιλογή την Alpha Bank.

Κατά την JP Morgan, στο bull case σενάριο, η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε τέσσερα χρόνια συνέχισης των πολιτικών. Οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με βαθύ discount σε σχέση με τους ομότιμους της περιοχής, γεγονός που προμηνύει αύξηση των αποδόσεων (RoE) και επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Στο bear case σενάριο, λαμβάνεται ως δεδομένο ο υψηλός beta δείκτης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, θέτοντας τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εν αμφιβόλω.

Τέλος, η JP Morgan προχώρησε και σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή στην περιοχή, με την Ελλάδα να είναι από τις λίγες με ανοδική αναθεώρηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές