Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «στηρίζει σταθερά τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων και το διάλογο με την Τουρκία», σημειώνει η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωσή της για την συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

«Έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε ο διάλογος αυτός να κινηθεί προς όφελος των εθνικών συμφερόντων και της ειρήνης και να μην αποτελέσει άλλη μια ευκαιρία για να παίξει η Τουρκία ευκαιριακά το χαρτί της μετριοπάθειας, μέχρι να αποκομίσει τα οφέλη που αποζητά από τη διεθνή κοινότητα», τονίζει.

Και προσθέτει: «Υπογραμμίζουμε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στην πολιτική του, αυτή της αδίστακτης εκμετάλλευσης ευαίσθητων εθνικών θεμάτων για πολιτικά οφέλη».

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές ανάδειξης προέδρου – Πώς, πότε και πού ψηφίζουν οι πολίτες

«ΙΧ εξωτερική πολιτική από τον Μητσοτάκη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει χαρακτηριστικά πως ο κ. Μητσοτάκης, «ο οποίος τη μία ημέρα επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους του για ‘φιλοτουρκισμό’ και την άλλη αναφέρεται σε ‘υποχωρήσεις’ ή προβαίνει σε διαρροές για υπογραφή συνυποσχετικού εντός των επόμενων μηνών, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας και θα μας βρει απέναντί του αν ακολουθήσει αυτήν την ‘ΙΧ εξωτερική πολιτική’ για εσωτερική κατανάλωση στην επανεκκίνηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου».

Σημειώνει, μάλιστα, πως πριν λίγες εβδομάδες, «ο πρωθυπουργός εκμεταλλευόταν προεκλογικά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες διαλαλούσε ότι θα θέσει το θέμα στον κ. Ερντογάν».

Για να υπενθυμίσει πως «σήμερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παρακολουθεί τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να μιλάει για τα ‘προβλήματα των ομογενών μας’ στην Ελλάδα», ενώ πριν λίγο καιρό, όπως τονίζει, «ο κ. Μητσοτάκης έθετε ως υψηλής προτεραιότητας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και σήμερα παρακολουθούμε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να θέτει θέμα ‘συντήρησης οθωμανικών μνημείων’ στην Ελλάδα».

«Αναμένουμε το συντομότερο ενημέρωση για τη σημερινή συνάντηση», σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα