Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις μεταξύ RΕDS (Ελλάκτωρ – Reggeborgh Invest) και Trade Estates ΑΕΕΑΠ (όμιλος Fourlis) για την μεταβίβαση του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα.

Οι συζητήσεις των δυο πλευρών όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ξεκίνησαν πριν από αρκετό διάστημα αφού η Trade Estates ενδιαφέρεται για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαχειρίζεται. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία για το ακίνητο των 53.000 τ.μ.

Υψηλές επιδόσεις

Να σημειωθεί πως το Smart Park ελέγχεται από τη Γυαλού Εμπορική AE, 100% θυγατρική της Reds και καταγράφει υψηλές επιδόσεις. Στις αρχές αυτής της χρονιάς η εταιρεία «Γυαλού Εμπορική Μ.Α.Ε.»., θυγατρική του ομίλου για το πάρκο των Σπάτων, προχώρησε στη σύναψη κοινού, εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική Τράπεζα συνολικού ποσού 71,4 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους και την εκ νέου χρηματοδότηση των ομιλικών επενδυτικών πλάνων.

Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία προχώρησε στην αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του εμπορικού πάρκου που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου η εύλογη αξία του οποίου ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντείνει τις προσπάθειες για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσα στον Οκτώβριο. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να κατατεθεί το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια εγγραφή. Στόχος είναι η αξία των ακινήτων από 300 εκατ. ευρώ να υπερβεί τα 700 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις