Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα οδηγηθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ και η Amazon, καθώς στελέχη της δεύτερης δεν προσέφεραν επαρκή στοιχεία αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για μονοπωλιακές πρακτικές. Αν τα στοιχεία επαρκούσαν τότε θα μπορούσε να επιτευχθεί ένας διακανονισμός. Αντ’ αυτού πλέον η ρυθμιστική αρχή θα υποβάλει μήνυση αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές με γνώση επί του θέματος.

Στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι ανώτερα στελέχη της νομικής ομάδας της Amazon πραγματοποίησαν βιντεοκλήση με αξιωματούχους της FTC. Στη συνάντηση αυτή που συχνά αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από μια δικαστική διαμάχη, η Amazon είχε την ευκαιρία να παραθέσει τα επιχειρήματά της και να αποτρέψει έτσι μια δυνητική αγωγή την οποία οι αξιωματούχοι της FTC επεξεργάζονται για πολλούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους πρακτικές προκειμένου να αποφύγουν την αγωγή, όμως οι δικηγόροι της Amazon δεν τις προσέφεραν όπως ανέφεραν οι πηγές.

Σύμφωνα με τη μία πηγή, η FTC σχεδιάζει να καταθέσει την αγωγή της στα τέλη του μήνα. Τα τελευταία χρόνια, η επιτροπή έχει βάλει στο μικροσκόπιό της τις πρακτικές της Amazon, μεταξύ άλλων κατά πόσο ευνοεί τα δικά της προϊόντα έναντι των ανταγωνιστών της στις πλατφόρμες της και πώς αντιμετωπίζει τους εξωτερικούς πωλητές στη διαδικτυακή πλατφόρμα Amazon.com.

Η μήνυση θα στοχοποιήσει μια σειρά από επιχειρηματικές πρακτικές της Amazon, όπως το πρόγραμμα παράδοσης Fulfillment by Amazon και την τιμολόγηση στο Amazon.com από τρίτους πωλητές. Η αγωγή θα προτείνει στην Amazon να προβεί σε «διαρθρωτικές διορθώσεις», οι οποίες όμως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάτμηση της εταιρείας.

Κατά τη συνάντηση του περασμένου μήνα, οι δικηγόροι της Amazon επανέλαβαν τα επιχειρήματά τους σε κάθε έναν από τους επιτρόπους, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Λίνας Χαν, ότι οι αλλαγές στην Amazon θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές και βραδύτερες ταχύτητες στις παραγγελίες των πελατών.

Η FTC δεν διευκρίνισε στην Amazon τι είδους διορθωτικά μέτρα θα θεωρούσε αποδεκτά, πληροφορίες που οι αξιωματούχοι της Amazon πίεσαν την υπηρεσία να παράσχει. Δεδομένης της πολυετούς έρευνας της FTC για την Amazon, δεν είναι σίγουρο ότι η παροχή των πληροφορίων θα απέτρεπαν τη ρυθμιστική αρχή να καταθέσει τη μήνυση.

Η μήνυση θα είναι μια σημαντική κίνηση για την Καν, η οποία έγινε γνωστή μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου το το 2017 στο Yale Law Journal που υποστήριζε ότι η Amazon έχει υπερβολική δύναμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή