Ελαφρώς χαμηλότερα του αναμενομένου συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή Destatis. Τα νέα αυτά στοιχεία, υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο βιομηχανικός κλάδος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μετά τη χειμερινή ύφεση στην οποία εισήλθε.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα όταν και κατέγραψε επίσης αρνητικό ρυθμό στο -1,4%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μια πτώση της τάξεως του 0,5%. Σε ετήσια βάση και σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022, η παραγωγή της βιομηχανίας υποχώρησε κατά 2,25%, από 1,73%.

Ο μεταποιητικός κλάδος της Γερμανίας έχει μια δύσκολη χρονιά μέχρι στιγμής εξαιτίας της μείωσης των παραγγελιών, της υποτονικής παραγωγής και των υψηλών τιμών, με τα τελικά στοιχεία του Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) HCOB για τη μεταποίηση να υποχωρεί για έκτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή (η μεταποίηση απουσία της ενέργειας και των κατασκευών) υποχώρησε κατά 1,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών συρρικνώθηκε κατά 2,9% και η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών κατέγραψε πτώση κατά 1,0%.

«Μαύρα σύννεφα συνεχίζουν να αιωρούνται πάνω από τη βιομηχανία», δήλωσε ο Αλεξάντερ Κρούγκερ, επικεφαλής οικονομολόγος στη Hauck Aushaeuser Lampe. «Η υποτονική παγκόσμια οικονομία και οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα διατηρήσουν τις προοπτικές ζοφερές. Από την πλευρά της παραγωγής, φαίνεται ήδη άλλη μια τριμηνιαία απώλεια», προσθέτει ο ίδιος.

Η σύγκριση των τελευταίων τριών μηνών, έδειξε ότι η παραγωγή το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου ήταν 1,9% χαμηλότερη σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, έδειξαν τα στοιχεία.

Από τη μεριά του, ο Γιενς Νίκλας της LBBW δήλωσε ότι τα σημερινά στοιχεία υπογραμμίζουν «τη συνεχιζόμενη κατάρρευση της οικονομίας», ενώ εκτίμησε ότι το γ΄ τρίμηνο η οικονομική παραγωγή θα σημειώσει πτώση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή