«Αλληλεγγύη στην Ελλάδα και σε όσους υποφέρουν από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών» τονίζει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Επισημαίνει επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για τη στήριξη των πληγέντων και τις προσπάθειες αποκατάστασης που θα απαιτηθούν».

Βιβλική καταστροφή σε Θεσσαλία, Μαγνήσια, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Μετά την επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel, ο Βόλος, η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη. Παντού υπάρχουν λάσπες και νερά, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα.

Πέραν τούτου, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στη Μαγνησία και ένας στην Καρδίτσα, ενώ τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στη Μαγνησία.

Ακόμη, δύσκολη είναι η κατάσταση στα Τρίκαλα, καθώς ο Ληθαίος ποταμός έχει υπερχειλίσει σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα.

Κατοικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το νερό του ποταμού, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση απευθύνοντας έκκληση για άμεση βοήθεια και συνδρομή από την πολιτεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012