Δραματικές είναι εικόνες από περιοχές της χώρας τις οποίες «σάρωσε» η κακοκαιρία Daniel, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη.

Προβλήματα σημειώνονται σε Εύβοια, Βόλο, Καρδίτσα ακόμα και Αττική με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και να έχουν παραδοθεί όλα στο έλεος της καταιγίδας.

Κακοκαιρία Daniel: Προειδοποιήσεις Μαρουσάκη – «Τείνει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά»

Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν «πνιγεί», με τα ορμητικά νερά να έχουν εισχωρήσει σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν αρκετοί κάτοικοι.

Τραγική κατάσταση στην Καρδίτσα

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται και η Καρδίτσα, όπου εκκενώνονται συνεχώς περιοχές, καθώς έχουν πλημμυρίσει πολλά χωριά, ειδικά στον δήμο του Παλαμά, των Σοφάδων, αλλά και στη Μεταμόρφωση.


Το πρωί της Πέμπτης μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

«Ο δήμος Παλαμά πέθανε»

Η στάθμη του νερού λόγω της κακοκαιρίας Daniel έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε κάτοικοι στον δήμο Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ανέβει πάνω στις στέγες των σπιτιών τους ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.


Γίνονται εκκλήσεις από τις τοπικές αρχές για παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις και την ΕΜΑΚ ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

«Σήμερα ο δήμος Παλαμά πέθανε, ο δήμος Παλαμά είναι αβοήθητος. Το ύψος του νερού φτάνει τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια, θα έχουμε πνιγμούς. Έχω κάνει κλήσεις παντού, δυστυχώς κανένας δεν έρχεται», δήλωσε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

«Μας είπαν θα έρθουν βάρκες, σε αυτές τις βάρκες βάζουν έναν άνθρωπο και τον τραβούν με το χέρι, πού να πάνε με τόσο νερό; Δεκάδες κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι. Πώς να είναι καλά στην υγεία τους; Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς. Από χθες έχω ζητήσει ελικόπτερο. 35 άτομα είναι εγκλωβισμένοι σε ένα χωριό, αυτοί οι άνθρωποι θα πνιγούν. Στη Μεταμόρφωση οι κάτοικοι είναι πάνω στις κορυφές των σπιτιών».

«Βοήθεια πνιγόμαστε»

Κάτοικος του χωριού Παλαμά έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω του ΣΚΑΙ, αναφέροντας πως οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στις στέγες των σπιτιών τους, ενώ έκανε αναφορές για πνιγμένους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους.

«Από τις 4 η ώρα το πρωί, δεν ήχησαν οι καμπάνες του χωριού, δεν χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Αυτή τη στιγμή καλώ σε βοήθεια από την απέναντι πλευρά. Είναι ψηλό το σπίτι μου και έχω ανέβει ψηλά. Έχουν έρθει στο σπίτι μου κάτοικοι από τις γύρω οικίες. Έχουν πεθάνει άνθρωποι, έχουν πνιγεί. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι, έμενε ένας άνθρωπος μέσα μόνος του. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Έπεσε το σπίτι του, καταπλακώθηκε. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω. Έχει σπάσει το φράγμα του Σταυρού, το νερό έρχεται με τεράστια φόρα. Κάθε 10 λεπτά ακούς σπίτι να γκρεμίζεται. Είναι εγκλωβισμένοι πολλοί άνθρωποι. Έχω ζητήσει βοήθεια, μας είπαν σε 2 ώρες θα στείλουν βάρκα. Αυτή τη στιγμή είναι σαν να υπάρχει μια απέραντη θάλασσα».

Νεκρά ζώα στους δρόμους

Την ίδια ώρα, ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν ολόκληρα κοπάδια ζώων στο Βόλο και στη Λάρισα πνίγοντάς τα.

Οι φωτογραφίες είναι φρικαλέες.

Ζώα κείτονται νεκρά στους δρόμους, ανάμεσα σε κορμούς δέντρων και ό,τι αντικείμενα παρέσυραν στο διάβα τους τα ορμητικά νερά.

Ενα σκοτωμένο πρόβατο χωριό Νέα Λεύκη Λάρισας έπειτα από πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel


Σαρωτικές πλημμύρες

Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν αρκετά σπίτια.

Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο, με δρόμους που έχουν κλείσει, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.


Προβλήματα στην Αθήνα

Προβλήματα και στην Αθήνα προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, φέρνοντας δυσκολίες σε δρόμους σε διάφορες περιοχές.

Από τις χθεσινές βροχές πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι, με την Τροχαία να προχωρά σε διακοπές κυκλοφορίας. Σοβαρά ήταν τα προβλήματα σε Μοσχάτο, Καλλιθέα και Πετράλωνα, με αποθήκες και βιοτεχνίες να πλημμυρίζουν. Διακοπή ρεύματος έλαβε χώρα το βράδυ στην Καλλιθέα. Καταστήματα πλημμύρισαν στο Μοναστηράκι.

Λόγω βροχών το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία: Νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ λόγω συσσώρευσης υδάτων υπήρξε διακοπή και στην οδό Πύργου από την οδό Πειραιώς έως την οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο.

Η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.

Εικόνα καταστροφής παρατηρείται στο Μοσχάτο, με κρατήρες στους δρόμους- ενώ λεωφορείο έπεσε σε λακούβα και ακινητοποιήθηκε. Ακόμη, νωρίς το πρωί αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην οδό Πύργου, καθώς ο οδηγός δεν είχε καταλάβει πως ο δρόμος ήταν κλειστός.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα