Μετοχές της LVMH αξίας 215 εκατ. ευρώ αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό,  μετά τη σημαντική πτώση που κατέγραψε η τιμή της μετοχής της εταιρείας, στον απόηχο της ανακοίνωσης απογοητευτικών αποτελεσμάτων στα τέλη Ιουλίου.

Όπως γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία των γαλλικών ρυθμιστικών αρχών, η Financiere Agache και η Christian Dior SE του Αρνό άρχισαν να αγοράζουν τίτλους της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του κολοσσού πολυτελείας στις 25 Ιουλίου. Η μετοχή έκτοτε έχει υποχωρήσει κατά 14% , επιβαρυμένη από την επιβράδυνση των οικονομιών στην Κίνα και τις ΗΠΑ, τον επίμονο πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και η οικογένειά του κατέχουν περίπου το 48% των μετοχών της LVMH με σχεδόν το 64% των δικαιωμάτων ψήφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Αρνό ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος  στον κόσμο, αγοράζει τακτικά μετοχές της LVMH.

Αστρονομικές απώλειες για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο- Έχασε 11,2 δισ. σε μια μερα!

Τι τρόμαξε τους επενδυτές

Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της LVMH έδειξαν ότι το μεγαθήριο πολυτελείας, ιδιοκτήτης εμπορικών σημάτων όπως η Louis Vuitton και η Tiffany & Co., αντιμετωπίζει δυσκολίες στις ΗΠΑ. Αυτή η απόδοση τρόμαξε τους επενδυτές, με τις μετοχές να υποχωρούν 5,2% την επομένη των αποτελεσμάτων, σε μια κίνηση που παρέσυρε όλο τον κλάδο προς τα κάτω καθώς και τον  γαλλικό δείκτη CAC 40.

Η πτώση 7,8% των μετοχών της LVMH τον περασμένο μήνα ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο.

Και είχε ως αποτέλεσμα να εκθρονιστεί η LVMH ως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία σε χρηματιστηριακή αξία, με τη δανική φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk A/S να ξεπερνά τον γίγαντα πολυτελείας χάρη στις ραγδαίες πωλήσεις της θεραπείας της για την παχυσαρκία Ozempic.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index η βουτιά στη μετοχή της LVMH είχε ως αποτέλεσμα η περιουσία του Αρνό να μειωθεί από το ρεκόρ των 212,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα Ιουλίου, στα 170,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, οι μετοχές της LVMH εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά περίπου 8,8% από την αρχή του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή