Πολύ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας DANIEL (04-07/09/2023) σε σχέση με εκείνα που είχαν καταγραφεί ως αποτέλεσμα του Μεσογειακού Κυκλώνα ΙΑΝΟΥ (17-20/09/2020).

Θα πρέπει να διευκρινιστεί και πάλι ότι ορισμένοι από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, είτε σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, είτε έχασαν μέρος των δεδομένων τους λόγω της πολύ μεγάλης έντασης των φαινομένων.

Στον πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης των δύο κακοκαιριών.

Τουρισμός: Στήριξη στις επιχειρήσεις ζητά η FedHATTA

Μεγαλύτερα ύψη αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης

Στο γραφικό που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 10 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης της κακοκαιρίας Daniel (κόκκινες ράβδοι) σε σχέση με εκείνα του Ιανού (μπλε ράβδοι).

Όπως παρατηρείται, στην κακοκαιρία Daniel καταγράφηκαν πολύ μεγαλύτερα έως και πολλαπλάσια ύψη βροχόπτωσης σε σχέση με τον Ιανό. Θα πρέπει να διευκρινιστεί και πάλι ότι ορισμένοι από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, είτε σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, είτε έχασαν μέρος των δεδομένων τους λόγω της πολύ μεγάλης έντασης των φαινομένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα