Πέντε πρώην αστυνομικοί του Λονδίνου παραδέχθηκαν την Πέμπτη ότι έστειλαν προσβλητικά ρατσιστικά μηνύματα ο ένας στον άλλο στο WhatsApp, τα οποία περιλάμβαναν αναφορές στη Μέγκαν, τη Δούκισσα του Σάσεξ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως αναφέρει το Reuters.

Στους πέντε αστυνομικούς, που έχουν όλοι συνταξιοδοτηθεί, απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά από έρευνα του προγράμματος Newsnight του BBC που αποκάλυψε ότι οι άνδρες είχαν στείλει τα μηνύματα μεταξύ Αυγούστου 2018 και Σεπτεμβρίου 2022, περίοδος κατά την οποία όλοι είχαν εγκαταλείψει την αστυνομία.

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Τα έσπασαν με τους Μπέκαμ και πιάνουν φιλία με τον Τζον Τραβόλτα

Ρατσιστικά σχόλια

Τρία από τα μηνύματα περιείχαν ρατσιστικά σχόλια για τη Μέγκαν, τη σύζυγο του μικρότερου γιου του βασιλιά Κάρολου, πρίγκιπα Χάρι. Η μητέρα της Μέγκαν είναι μαύρη και ο πατέρας της λευκός.

Ένα από αυτά τα μηνύματα περιελάμβανε επίσης μια φωτογραφία της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ άλλα αναφέρονταν στον μεγαλύτερο γιο και διάδοχο του Καρόλου, πρίγκιπα Γουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ, μαζί με τον Ρίσι Σουνάκ, τον πρώτο έγχρωμο πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Οι πρώην αξιωματικοί, ηλικίας 60 ετών, ομολόγησαν την ενοχή τους για την αποστολή προσβλητικών μηνυμάτων σε ακρόαση στο Δικαστήριο του Westminster του Λονδίνου.

“Το ρατσιστικό και μεροληπτικό περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων είναι απολύτως αποτρόπαιο και, δεδομένου ότι οι κατηγορούμενοι υπηρέτησαν κάποτε ως αστυνομικοί, αναγνωρίζουμε ότι αυτή η υπόθεση μπορεί να βλάψει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στην αστυνόμευση”, δήλωσε ο διοικητής Τζέιμς Χάρμαν, ο οποίος ηγείται της Μητροπολιτικής Αστυνομίας κατά της διαφθοράς.

Η αστυνομία του Λονδίνου

Η αστυνομία του Λονδίνου μαστίζεται από σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια και μια ανεξάρτητη αξιολόγηση τον Μάρτιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν θεσμικά ρατσιστική, μισογυνική και ομοφοβική. Ο νέος αρχηγός της, Μαρκ Ρόουλι, έχει υποσχεθεί να την απαλλάξει από τα ακατάλληλα άτομα μεταξύ των περισσότερων από 43.000 αξιωματικών και του προσωπικού της.

Οι πέντε άνδρες είχαν εργαστεί όλοι σε διάφορα τμήματα της αστυνομίας, αλλά είχαν υπηρετήσει όλοι στην Ομάδα Διπλωματικής Προστασίας, η οποία τον τελευταίο χρόνο είχε δει ένα πρώην μέλος να καταδικάζεται για φόνο και βιασμό και ένα άλλο να φυλακίζεται για  24 βιασμούς και άλλα σεξουαλικά αδικηματα πριν από δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα