Την Πέμπτη, το στέλεχος του οίκου δημοπρασιών Phillips, Αρτούρ Τουσό, ανακοίνωσε στο Instagram του ότι ένα από τα μεγάλα μυστήρια που κυριαρχούσαν στον κόσμο των ρολογιών έχει λυθεί: Βρέθηκε το χαμένο Patek Philippe Ref 2499 του Τζον Λένον.

Με τα χρόνια, όπως μας πληροφορεί το Robb Report υπήρξαν πολλά σημαντικά ρολόγια που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, συμπεριλαμβανομένου του Speedmaster του Μπαζ Όλντριν που φορούσε κατά την πρώτη προσγείωση στη Σελήνη και του JLC Triple Calendar του Πάμπλο Πικασό. Στη συνέχεια, υπήρξαν κάποια ρολόγια που βρέθηκαν: το Rolex GMT Master του Μάρλον Μπράντο από το Apocalypse Now και το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν Ref. 6239, το οποίο έγινε το πιο ακριβό vintage ρολόι χειρός που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Η τιμή του ανήλθε σε 17,7 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Τώρα, φαίνεται ότι υπάρχει αίσιο τέλος για το 2499 του Τζον Λένον.

Πουλιέται πιάνο του Τζον Λένον και του Άντι Γουόρχολ

Rolex GMT Master του Μάρλον Μπράντο από το Apocalypse Now

Το Patek δόθηκε στον Λένον από τη σύζυγό του Γιόκο Όνο για τα 40α γενέθλιά του, μόλις δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του το 1980. Υπάρχουν μόνο δύο φωτογραφίες του τραγουδιστή των Beatles να φοράει το ρολόι και λίγο μετά τον πρόωρο θάνατό του, το 2499 χάθηκε. Πάνω από τέσσερις δεκαετίες αργότερα, το ρολόι φαίνεται τελικά να επανεμφανίστηκε.

Ενώ ο Τουσό έφερε στο φως αυτήν την είδηση μόλις την Πέμπτη, φαίνεται ότι το 2499 ανακαλύφθηκε πριν από χρόνια και έχει κρατηθεί κρυφό χάρη σε μια συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη. Επί του παρόντος, το ρολόι βρίσκεται στην κατοχή των δικηγόρων ενός Ιταλού συλλέκτη που αγόρασε το Patek από έναν πλέον ανενεργό γερμανικό οίκο δημοπρασιών για CHF 600.000 (περίπου 672.000 δολάρια), σύμφωνα με επίσημα νομικά έγγραφα από δικαστήριο της Γενεύης. Το 2014, ο συλλέκτης προσπάθησε να ακολουθήσει την προέλευση του ρολογιού, κάτι που οδήγησε σε επαφή με την Όνο και πυροδότησε μια συνεχιζόμενη μάχη για την ιδιοκτησία του. Το ρολόι πιστεύεται ότι είχε κλαπεί από τον πρώην οδηγό της Όνο πριν από χρόνια, και τον Ιούνιο, ένα δικαστήριο της Γενεύης αποφάσισε ότι η Όνο είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του κομματιού. Ο συλλέκτης άσκησε έφεση κατά της απόφασης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Προς το παρόν η μοίρα του ρολογιού δεν έχει αποφασιστεί, αλλά σίγουρα θα μας απασχολήσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus