Να παραμείνουν σε ετοιμότητα ζητούν οι αρχές από τους κατοίκους σε μια σειρά περιοχές της Λάρισας, καθώς υπάρχει κίνδυνος για νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι περιοχές στις οποίες καλούνται οι πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα είναι οι: Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα, Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί και Κάτω Αμυγδαλή.

Ξεκινάει η καταγραφή ζημιών για να επιδοτηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις στα Τρίκαλα

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή στους κατοίκους του Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πηνειός έχει σπάσει με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει πολλές περιοχές.

Δείτε τα μηνύματα του 112:

Νέο μήνυμα του 112

Για το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών στον θεσσαλικό κάμπο μίλησε στο MEGA o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο ίδιος είπε ότι πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζουν να υπάρχουν στη Λάρισα λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού.

«Παρακαλούμε τους κατοίκους, όπως στο Ομορφοχώρι το οποίο έχουμε ζητήσει να εκκενωθεί, να βρίσκονται σε ετοιμότητα στις περιοχές που πήγαν τα μηνύματα του 112. Έχουν δοθεί οδηγίες για τις εξόδους».

Σε σχέση με τους δύο αγνοούμενους στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ο κ. Αρτοποιός είπε πως οι δυνάμεις έχουν περάσει δύο φορές από όλο το χωριό και δεν έχουν βρει κάτι.

Πλημμυρισμένες συνοικίες, χωριά και χωράφια – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Πλημμυρισμένες είναι όλες οι περιοχές γύρω από τον υπερχειλισμένο Πηνειό, καθώς και συνοικίες στην πόλη της Λάρισας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Παραμένει κλειστή σε τμήματα της κεντρικής Ελλάδας η Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Σε νέα ανακοίνωση για το πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου προχώρησε η Τροχαία.

Αναλυτικότερα, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού στην περιοχή Γυρτώνης – Συκουρίου (Χ.Θ 366-374), η κυκλοφορία των οχημάτων στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στο τμήμα Ευαγγελισμού – κόμβου Νίκαιας Λάρισας δεν είναι εφικτή.

Στην κατεύθυνση Αθήνα προς Λάρισα (κόμβος Νίκαιας) και Λάρισα προς Αθήνα, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Οι οδηγοί που πρέπει να ταξιδέψουν από Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να χρησιμοποιούν την Ολυμπία Οδό – Ρίο/Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Εγνατία Οδό και αντιστρόφως για όσους κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα (εκτροπή στον κόμβο Κλειδιού Ημαθίας).

Πώς είναι η κατάσταση στην πόλη της Λάρισας

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι υπάρχουν σε συνοικίες, όπως στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το πρωί του Σαββάτου η κατάσταση σε δρόμους της συνοικίας ήταν απερίγραπτη, καθώς το νερό παραμένει στη μέση των ισόγειων κατοικιών.

Η είσοδος της πόλης από την οδό Σωκράτους παραμένει πλημμυρισμένη. Τα νερά έχουν σκεπάσει τις συνοικίες του Αγίου Θωμά και της Φιλιππούπολης, αν και πολίτες επιχείρησαν να οχυρώσουν τις περιουσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις δύο συνοικίες εστάλη μήνυμα του 112 έτσι ώστε οι πολίτες να απομακρυνθούν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Το ίδιο είχε γίνει και για χωριά κοντά στη Λάρισα τις προηγούμενες ημέρες.

Οι εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη, επίσης, έχουν πλημμυρίσει, με τους πολίτες να είναι απελπισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Στους 7 οι αγνοούμενοι από την φονική κακοκαιρία

Στους 7 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από την φονική κακοκαιρία Daniel, η οποία έπληξε την Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες, αφήνοντας πίσω της 10 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές στη Θεσσαλία.

Η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για επτά αγνοούμενους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 42χρονο στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, έναν 77χρονο στο Πάλτση Πηλίου, δύο Αυστριακούς (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου, έναν αγνώστου ηλικίας άνδρα ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, καθώς και δύο άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιός της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Σύνολο αγνοουμένων: 7

  • Από 5-09-2023, ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
  • Από 06-09-2023 ένας (1) 77χρονος στο Πάλτση Πηλίου
  • Από 7-09-2023 δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  • Στις 09-09-2023, ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο.
  • Στις 09-09-2023, δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιός της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα