Πιέσεις δέχονται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι ανησυχίες για το ενεργειακό κόστος και την επίδρασή του στον πληθωρισμό έχουν επανέλθει, ενώ αρνητικά επιδρούν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,17% στις 34.606 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 4.476 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,36% στις 13.867 μονάδες.

Η Oracle υποχωρεί κατά 10%, μετά την δημοσίευση της καθοδήγησης για τα έσοδα, η οποία ήταν ασθενέστερη από το αναμενόμενο. Η εταιρεία λογισμικού ανέφερε έσοδα 12,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από τα 12,47 δισεκατομμύρια δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG, παλαιότερα γνωστή ως Refinitiv.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζουν επίσης το κλίμα αυξάνοντας φόβους για τον πληθωρισμό και επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το FactSet.

Έτσι, η προσοχή επικεντρώνεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται την Τετάρτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού να είναι προγραμματισμένος να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Και οι δύο δείκτες έρχονται ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα. Η τρέχουσα τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει πιθανότητα 93% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME. Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι υπήρξε συναίνεση εντός της Fed να μην αυξηθούν τα επιτόκια αυτόν τον μήνα και λιγότερο επείγουσα ανάγκη για πρόσθετες αυξήσεις αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street