Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν το τελευταίο τρίμηνο οι τιμές του πετρελαίου, με το West Texas Intermediate (WTI) να κυμαίνεται γύρω από τα 88 δολάρια ανά βαρέλι, από το χαμηλό 67 δολαρίων ανά βαρέλι τον Ιούνιο.

Ο Eric Nuttall, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Ninepoint Partners, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BNN Bloomberg, ότι οι φόβοι για ύφεση έχουν επιβαρύνει τις προοπτικές ζήτησης για το πετρέλαιο – παρά την υψηλή κατανάλωση.

Πετρέλαιο: Τρομάζουν οι προβλέψεις για τις τιμές – Τι λένε οι αναλυτές της UBS

«Πολεμάμε αυτό το αφήγημα περί αδύναμης ζήτησης λόγω ύφεσης, το οποίο ακούμε εδώ και ένα χρόνο. Ποτέ στην ιστορία δεν έχουμε καταναλώσει περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι σήμερα», δήλωσε ο Nuttall τη Δευτέρα.

Μείωση των αποθεμάτων

Επιπλέον, ο ΟΠΕΚ+ έχει περιορίσει τις ποσότητες, υποστήριξε ο Nuttall, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου έχουν φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2017 και η ζήτηση έχει «σκαρφαλώσει» σε επίπεδα ρεκόρ. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν τα 85 δολάρια ΗΠΑ μετά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Ο Nuttall, αναμένει ότι η πτώση των αποθεμάτων θα διατηρήσει τις τιμές υψηλά.

«Καθώς τα αποθέματα συνεχίζουν να μειώνονται φέτος και του χρόνου, πιστεύουμε ότι αυτό θα ωθήσει το πετρέλαιο σημαντικά υψηλότερα», πρόσθεσε.

Νέα άνοδος τιμών

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένονται την Τετάρτη και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Το αργό μπρεντ, ο διεθνής δείκτης αναφοράς, κινείται ανοδικά κατά 0,4% στα 90,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο αμερικανικός δείκτης West Texas Intermediate αυξάνεται 0,5% στα 87,69 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities