Η υπόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά του κολοσσού αναζήτησης της Alphabet Inc. αποτελεί ενα πρώτο τεστ αντοχής για την κυριαρχία της Silicon Valley, μετά από μια απόφαση ορόσημο κατά της Microsoft πριν μια 20ετία.

Από το 2005, η Google έχει πληρώσει στην Apple δισεκατομμύρια δολάρια για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησής της στο Safari, μια συμφωνία που ανέδειξε τη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Silicon Valley.

«Το όραμά μας είναι να εργαζόμαστε σαν να είμαστε μια εταιρεία», έγραψε ένας ανώτερος υπάλληλος της Apple σε έναν ομόλογό του της Google μετά από μια συνάντηση το 2018 μεταξύ του Σουντάρ Πιτσάι και του Τιμ Κουκ, των CEO της Google και της Apple, για να βοηθήσουν να γίνει η συμφωνία πιο κερδοφόρα.

Αυτό το email είναι μόνο μια δυνητικά καταδικαστική επικοινωνία, μέρος της αντιμονοπωλιακής υπόθεσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google, την οποία η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί ότι αποκλείει τους ανταγωνιστές μέσω συμφωνιών όπως αυτή που έχει με την Apple.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την Google ότι πλήρωσε δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει το μονοπώλιο αναζήτησης μέσω συμφωνιών με ανταγωνιστές τεχνολογίας, κατασκευαστές smartphone και παρόχους ασύρματων δικτύων. Η 18ετής συμφωνία της Google με την Apple είναι η μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τους αναλυτές Sanford C. Bernstein & Co., η Apple κατέγραψε έξοδα περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2022.

«Οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν την αναζήτηση Google επειδή πρέπει, τη χρησιμοποιούν επειδή θέλουν», λέει ο Κεντ Γουόκερ, επικεφαλής νομικός διευθυντής της Alphabet.

Η Google παρομοιάζει αυτές τις συμφωνίες αναζήτησης με εκείνες που κάνουν οι εταιρείες τροφίμων με τα σούπερ μάρκετ για τον καλύτερο χώρο στα ράφια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα