Σταθερή πορεία εσόδων το δεύτερο τρίμηνο του 2023 κατέγραψαν οι ελληνικές επιχειρήσεις, με τα συνολικά έσοδα να διαμορφώνονται σε 112,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, η εικόνα δεν είναι ενιαία, καθώς οι τιμές της ενέργειας ασκούν σημαντική πίεση στις επιχειρήσεις του τομέα Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, οι οποίες κατέγραψαν μείωση εσόδων κατά 24,7%.

ΕΛΣΤΑΤ: Βουτιά 14,4% στις τιμές εισαγωγών – Ποιοι κλάδοι κινήθηκαν ανοδικά

Στον αντίποδα, οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευσης κατέγραψαν σημαντική αύξηση εσόδων κατά 33,2%, καθώς η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία βοήθησε στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας του κλάδου.

Για τον Ιούλιο, τα έσοδα των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, ανήλθαν σε 33,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 7,2% συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2022.

Σε αυτό το διάστημα, η μεγαλύτερη μείωση εσόδων σημειώθηκε στον τομέα Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 57,6%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στον τομέα Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων, κατά 111,5%.

Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία

Εν τω μεταξύ, κατά 14,4% υποχώρησε τον Ιούλιο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, έναντι αύξησης 28,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2022 με το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο γενικός δείκτης κατά τον μήνα Ιούλιο 2023, σε σύγκριση με τον δείκτη Ιουνίου 2023, παρουσίασε αύξηση 4,8% έναντι μείωσης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2022.

Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2022 – Ιουλίου 2023, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2021 – Ιουλίου 2022, παρουσίασε μείωση 0,6% έναντι αύξησης 30,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία