Τα οφέλη από τα προϊόντα της AGENSO, μιας επιχείρησης που ιδρύθηκε στην Αθήνα έχοντας ως απώτερο σκοπό την παροχή ICT λύσεων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την έξυπνη γεωργία, το περιβάλλον, τη διαχείριση νερού και τις έξυπνες πόλεις, παρουσίασε ο CEO της εταιρείας Ζήσης Τσιρόπουλος.

Μιλώντας στο OT FORUM στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ο κ. Τσιρόπουλος, ανέφερε πως η AGENSO αναπτύσσει εργαλεία hardware και software IoT και πιο συγκεκριμένα εφαρμογές έξυπνης γεωργίας και έξυπνων πόλεων. «Με αισθητήρες μετρήσεων ελέγχεις μετεωρολογικές μετρήσεις, στάθμη νερού και στη συνέχεια μπορείς να κάνεις αυτοματισμούς», τόνισε.


Όπως είπε, μέσω 80 αισθητήρων βλέπεις εδαφολογικές παραμέτρους, αέρα, νερού κ.λπ. «Όλα συνδέονται στο cloud. Κάνουμε τα πάντα από μακριά. Υπάρχουν και προβλέψεις για πρόληψη και καταπολέμηση της πυρκαγιάς και πρόγνωση του καιρού και στη συνέχεια να αυτοματοποιήσεις διαδικασίες. Όλα είναι ελληνικά, hardware και software».

Η χρηματοδότησητηση

Ερωτηθείς για τα κεφάλαια, ο κ. Τσιρόπουλος σημείωσε πως η χρηματοδότηση ήταν από την ΕΕ και το ελληνικό κράτος, με το horizon project. «Πελάτες μας είναι δήμοι, περιφέρειες πανεπιστήμια και τώρα προσπαθούμε να πάμε και στους ιδιώτες. Το 2016 ξεκινήσαμε και το 2020 βγήκαμε εμπορικά. Πλέον, είμαστε μια ομάδα 30 ατόμων από γεωπόνους και πληροφορηκάριους μέχρι στελέχη business».

Όσον αφορά το σύστημα, ο ίδιος τόνισε ότι «πουλάμε το σύστημα μαζί με το software. Δεν υπάρχουν συνδρομές, πληρώνεις και τελειώνεις. Από 500 ευρώ ξεκινάει και μπορεί να φτάσει 1.100 ανάλογα τον αριθμό των αισθητήρων και των συστημάτων».

Τέλος, ο CEO της AGENSO, ανέφερε πως «φέτος πενταπλασιάσαμε τους πολίτες. Έχουμε πελάτες στην Ισπανία, αλλά και τον Δήμο Βενετίας, σημειώνοντας πως καταγράφουν το ύψος νερού στα κανάλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News