Στην καρδιά της ΔΕΘ και φέτος ο ΟΤ μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, αλιεύει ειδήσεις, παρεμβαίνει, δίνει βήμα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, θέτει ερωτήματα, αναζητά λύσεις.

Με την 87η ΔΕΘ να πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα που μετρά πληγές από τη φονική κακοκαιρία Daniel και σε κρίσιμη καμπή για την οικονομία ο ΟΤ εκπέμπει για 2η μέρα ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις πολιτικών στελεχών και σημαντικών οικονομικών παραγόντων επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση των εξελίξεων φωτίζοντας κρίσιμες πτυχές για την επόμενη ημέρα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο περίπτερο του ΟΤ

17:59: Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Καλό σας απόγευμα!

17:58:  Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας. Το OT Forum ζωντανά από την 87η ΔΕΘ θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αναλυτικό ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν σήμερα, στην 4η μέρα του OT Forum, θα βρείτε στο ot.gr

17:49: Μιλούν για τις εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

17:44: Οι δημοσιογράφοι του ΟΤ Νίκος Φιλιππίδης, Χρήστος Κολώνας, Ελένη Στεργίου και Γιάννης Αγουρίδης κάνουν έναν απολογισμό των σημερινών συζητήσεων με τους καλεσμένους που παρέλασαν από το στούντιο του OT, και αναλύουν την πολιτική επικαιρότητα.

17:37: Επισημαίνει ότι όλο το προϊόν και το software και το hardware κατασκευάζεται στην Ελλάδα, στο Κουκάκι.

17:35: Ο κ. Τσιρόπουλος υπογραμμίζει ότι το σύστημα της εταιρείας, συνεργάζεται με τον δήμο της Βενετίας, με μετεωρολογικά δεδομένα και μέτρηση στάθμισης νερού.

17:32: Ο κ. Τσιρόπουλος αναφέρει ότι ένας από τους βασικούς τους πελάτες είναι ο Δήμος Τρικκαίων που χρησιμοποιεί το σύστημα για τα φώτα αλλά και για την άρδευση

17:31: Η εταιρεία πουλάει το σύστημα με το software και η πληρωμή γίνεται one off.

17:29: Η εταιρεία δημιουργήθηκε από κεφάλαια του δημοσίου και της ΕΕ. Οι καλύτεροι πελάτες μας είναι δήμοι και σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε και σε ιδιώτες

17:26: Στο πάνελ ο κ. Ζήσης Τσιρόπουλος, CEO της Agenso, η οποία είναι μια καινοτόμος εταιρεία για τη γεωργία και το περιβάλλον.

17:23 Μπορούμε να έχουμε πολλούς ορόφους, υπογραμμίζει

17:20: Το κατασκευαστικό γίνεται στη Νέα Αρτάκη στη Χαλκίδα, από εργάτες που εστιάζουν σε μεταλλικά κτήρια

17:16: Εστιάζουμε σε B2B projects, για παράδειγμα σε διάφορα resorts ή glumping. Επίσης, αναφέρει ότι παρέχουν λύσεις στέγασης για το εποχικό προσωπικό ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που εργάζονται σεζόν να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

17:11: Το χρονικό διάστημα για την παράδοση ενός σπιτιού 40 τ.μ. είναι περίπου 4 μήνες.

17.09: Όσο πιο μικρή είναι η μονάδα τόσο πιο αυξημένο είναι το κόστος. Ενδεικτικά οι τιμές ξεκινούν από 1.700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει κάποιος.

17:06: Ο κ. Σουβατζόγλου αναφέρει ότι στις έρευνες που έχουν γίνει με βάση τα πρώτα containers homes που έχουν φτιαχτεί πριν από περίπου 80 χρόνια, με τη σωστή χρήση  και φροντίδα διατηρούνται ακόμα. Κλειδί είναι η μόνωση, υπογραμμίζει.

17:02: Η εταιρεία μας μεταποιεί μεταχειρισμένα containers που βρίσκονται στο τέλος της ζωή τους, αναφέρει, τονίζοντας ότι χρησιμοποιούν την κυκλική οικονομία

17:01 Στο πάνελ ο Κωνσταντίνος Σουβατζόγλου, Operation manager στην Cocoon Modules

16:58: Η εταιρεία αυτή τη στιγμή μιλά με τρία διαφορετικά venture capitals

16:57: Το δικό μας σύστημα είναι σαν ένα Lego, υπογραμμίζει η κ. Μπιντούδη,  εξηγώντας ότι μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με ένα μικρό σύστημα και μετά να το επεκτείνει

16:54: Ο στόχος της διετίας της εταιρείας είναι να επεκταθεί σε έξι χώρες της ΕΕ

16:50: «Με τη δική μας εφαρμογή γίνεται απόσβεση σε 3,5 με 4 χρόνια» τονίζει.

16:46: «Θέλαμε να έχουμε μια καθολική οριζόντια λύση που μπορεί να μπαίνει παντού. Να είμαστε συμβατοί με τους περισσότερους κατασκευαστές», υπογραμμίζει η κ. Μπιντούδη.

16:44: Αποκαλύπτει ότι το σύστημά της μπορεί να εφαρμοστεί και σε επίπεδο έξυπνων πόλεων, τονίζοντας ότι έχει ήδη γίνει έρευνα για το project του Ελληνικού.

16:43: Με το δικό μας σύστημα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα πρόσθετο όφελος 20% από τα φωτοβολταϊκά συστήματα, υπογραμμίζει.

OT FORUM – Μπιτούδη (Optimems): Λύσεις βέλτισης διαχείρισης ενέργειας με όφελος έως 30%

16:40: Το λογισμικό μας δείχνει τι ενέργεια παράγει το φωτοβολταϊκό, και μπορώ να τα ελέγξω, τονίζει.

16:38: Στο στούντιο η Αγγελίνα Μπιντούδη, CEO της Optima

16:33: Οι δημοσιογράφοι του ΟΤ μιλούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νότιο Αιγαίο. Με ιδιαίτερες αναφορές στην Αστυπάλαια, στην Τήλο και στη Χάλκη.

16: 30: Αποκάλυψε επίσης ότι 60% της κατανάλωσης αλατιού γίνεται στη βιομηχανία, ένα 30% πηγαίνει στους δρόμους [για το αποχιονισμό] και μόλις ένα 10% διατίθεται στη λιανική.

16:28: Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, τόνισε πως το 2022 ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 9 εκατ. ευρώ, με καθαρά προ φόρων κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ. Διευκρίνισε πως η εταιρεία ιστορικά δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και πως όλα τα έξοδα και οι επενδύσεις πληρώνονται από ιδίους πόρους, χωρίς να έχει οφειλές σε δημόσιο, εφορία, εισφορές κ.λπ. και μοιράζοντας μερίσματα.

16: 27: «Θα πρέπει να επενδύσουμε στις υπάρχουσες αλυκές. Αυτό θα βοηθήσει και στην ποιότητα και στη ποσότητα», υπογράμμισε ο κ. Δουμάνογλου.

16: 25: Το αλάτι είναι ένα διεθνώς εμπορεύσιμο προϊόν και εισάγεται και εξάγεται, τονίζει.

16:24: Μιλώντας για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού αλατιού, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικές Αλυκές» τόνισε ότι η ποιότητα και η ποσότητα είναι κυρίαρχες παράμετροι, σε συνδυασμό με το χαμηλό κοστολόγιο.

OT FORUM – Δουμάνογλου (Ελληνικές Αλυκές ΑΕ): Στόχος η αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας

16:21: Ο κ. Δουμάνογλου επεσήμανε ότι η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1988 όταν πέρασε στο δημόσιο ο έλεγχος της «Αλυκές Μεσολογγίου», τελεί υπό τη διαχείριση του Υπεραταμείου σε ποσοστό 80% (το 25% εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Καλαμαράκης ΑΕ – Κάλας), ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στους δήμους στους οποίους λειτουργούν οι 7 αλυκές της εταιρείας, όσες δηλαδή υπάρχουν στη χώρα.

16:19 Στο πάνελ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας , «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ»  Αντώνης Δουμάνογλου

16:18: Ζήτησε τέλος, αξιοπρεπείς μισθούς

16:16: Αναφέρθηκε σε πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία, αναφορικά με τις χώρες στις οποίες οι εργαζόμενοι εργάζονται πάνω από 48 την εβδομάδα, στην πρώτη θέση είναι η Τουρκία και στη δεύτερη είναι η Ελλάδα

16:14: Εξέφρασε τη διαφωνία του για τη ρύθμιση που προωθείται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο για τις μηδενικές ώρες

16:09: Ο κ. Γούλας αναφέρθηκε στο ισχύον παραγωγικό σύστημα της χώρας μας, τονίζοντας ότι το 50% από τις θέσεις εργασίας που παράγονται στη χώρα μας δημιουργήθηκαν στον τομέα της εστίασης και του λιανικού εμπορίου. Τόνισε ότι θα πρέπει να δούμε ένα νέο μοντέλο εργασίας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις να γίνουν καινοτόμες.

16:06: Ο κ. Γούλας ανέφερε ότι μετά την αυστηροποίηση των κριτηρίων, το επίδομα ανεργίας λαμβάνει περίπου το 12,5% των ανέργων

16:02: «Η αγοραστική δύναμη των μισθωτών μειώθηκε κατά περίπου 8% τη χρονιά που πέρασε», τόνισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

OT FORUM – Χρήστος Γούλας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ): Η χώρα άντεξε στην κρίση του πληθωρισμού

16:01: «Οι έμμεσοι φόροι δεν είναι κοινωνικά δίκαιοι φόροι», ανέφερε.

15:59 Στο πάνελ ο γενικός διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Χρήστος Γούλας

15:51 «Για τις εκλογές είπε ότι οι αυτοδιοικητικές μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερη δύναμη», ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στις ευρωεκλογές.

15:47 «Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τη μεσαία τάξη καθώς και να επαναφέρουμε την ήπια πολιτική συγκυρία», υπογράμμισε ο κ. Γλαβίνας.

15:44 «Υπάρχουν ευθύνες και στην περιφέρεια Θεσσαλίας» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπογράμμισε ότι «υπάρχει ρευστότητα στην αντιπολίτευση μετά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ». Για τον Κασσελάκη ανέφερε ότι είναι «έντονο φαινόμενο, αλλά δεν μας τρομάζει. Δεν φοβόμαστε».

15:36 Πρέπει να δούμε ένα σχέδιο για να θωρακιστεί η χώρα και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εξεταστικά επιτροπή για τις πλημμύρες.

15:30 Αναφορικά με το ειδικό τέλος για την κλιματική αλλαγή –από χθες άφησε ανοιχτό το παράθυρο ο κ. Χατζηδάκης– ο κ. Γλαβίνας είπε ότι δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τους πολίτες

15:29 Την Παρασκευή η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Βελλίδειο, όπου θα αναφερθεί στην ακρίβεια, στην οικονομία και γενικότερα στις φυσικές καταστροφές, σημείωσε ο κ. Γλαβίνας.

15:27 Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κράτος δεν αξιοποιεί τα ερευνητικά αποτελέσματα από το πανεπιστήμιο

87η ΔΕΘ – OT FORUM – Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός βιάστηκε να πάει στην ΕΕ – Δεν υπάρχει ακριβής αποτίμηση των ζημιών

15:22 Στο πάνελ ο εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας

15:20 Επιστρέψαμε στο περίπτερο του OT στη 87η ΔΕΘ

15:10 Ώρα διάλειμμα

15:05 Αναφερόμενος στο μετρό είπε ότι θα είναι αυτοματοποιημένο, ενώ πρόσθεσε ότι αποτελεί το πιο σύγχρονο στην ευρύτερη περιοχή.

15:04 Για τις εκλογές τις τοπικής αυτοδιοίκησης σημείωσε ότι θα γίνουν κανονικά!

OT FORUM – Στάθης Κωνσταντινίδης: Πιθανή η ενεργοποίηση του στρατού σε φωτιές

15:02 Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το μετρό στη Θεσσαλονίκη θα παραδοθεί του χρόνου. «Η λειτουργία του μετρό είναι το κρίσιμο, το κατασκευαστικό δεν έχει θέματα».

15:00 «Τρέχουν οι διαδικασίες για τη Δυτική Μακεδονία και το φθινόπωρο όπως εκτίμηση θα βγει η προκήρυξη για τη δίκαιη μετάβαση»

14:55 Για το πάγωμα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι τα έργα θα γίνουν ενώ το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Έβρου προχωράει κανονικά. «Γεωπολιτικά και οικονομικά η Θράκη και η Μακεδονία έχουν προοπτικές.

14:51 Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα πάει καλά και θα μπορέσουμε να βρούμε πόρους για να καλύψουμε τα κόστη από τις ζημιές.

14:48 Για «πόλεμο με τις πυρκαγιές στον Έβρο» μίλησε ο κ. Κωνσταντινίδης

14:44 Για ενεργοποίηση του στρατού σε φωτιές, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι χρειάζεται αναπροσαρμογή του σχεδίου μετά τις πλημμύρες.

14:41 Αναφορικά με τις φωτιές στον Έβρο, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι υπήρξε γενναία παρέμβαση στην στο δάσος της Δαδιάς και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλά τμήμα που δεν κάηκαν». Όσοι είχαν καθαρίσει τα σπίτια και τις αυλές τους δεν είχαν πρόβλημα.

14:38 Προτεραιότητα μας είναι η στήριξη των ανθρώπων και των υποδομών, τόνισε ο υφυπουργός. «Βλέποντας το κύμα της κρατικής αρωγής και της αλληλεγγύης φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα» τόνισε.

14:34 Στο πάνελ ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στάθης Κωνσταντινίδης.

14:29 «Να είμαστε ψύχραιμοι και να μην φοβόμαστε την ημέρα της κρίσης. Τα ρομπότ δεν πρόκειται να επαναστατήσουν, σύντομα τουλάχιστον» υπογράμμισε.

14:22 Για το αν θα μπορούν τα ρομπότ να λειτουργούν και σε κάποιο σπίτι, ο CEO Progressive Robotics σημείωσε ότι δεν τα πάνε καλά με τα αδόμητα περιβάλλοντα».

OT FORUM – Δημέας: «Στόχος μας να κάνουμε τα ρομπότ έξυπνα σαν τον άνθρωπο»

14:18 Ερωτηθείς για το μέλλον των ρομπότ, σημείωσε πως το ρομπότ αντιγράφει «βλέποντας» τις κινήσεις ενός εργάτη. «Έτσι, υπογράμμισε, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να είναι έτοιμες επιχειρήσεις να δοκιμάσουν τα ρομπότ μας».

14:15 «Θέλουμε να κάνουμε τα ρομπότ πιο έξυπνα», τόνισε ο κ. Δημέας ο οποίος ασχολείται με τη ρομποτική.

14:14 Η Progressive Robotics ξεκίνησε αρχικά με πιλότο την Ελλάδα, αλλά ο στόχος είναι να επεκταθεί και στο εξωτερικό. Ήδη έχει συμμετάσχει στην έκθεση του Μονάχου και τα έως τώρα αποτελέσματα των προσπαθειών της εταιρείας είναι ενθαρρυντικά.

14:13 Στο πάνελ ο CEO Progressive Robotics, Φώτης Δημέας.

14:09 Με απόλυτο σεβασμό στην κρισιμότητα των στιγμών ο ΟΤ επιχειρεί μια πρώτη άμεση ανάλυση και διερεύνηση των σημαντικών κοινωνικοοικονομικών και πολιτικών επιπτώσεων, αναζητώντας απαντήσεις και λύσεις.

14:05 Οι δημοσιογράφοι του ΟΤ Νίκος Φιλιππίδης Χρήστος Κολώνας, Ελένη Στεργίου και Γιάννης Αγουρίδης μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μέσα από το στούντιο που διαμορφώθηκε στη Θεσσαλονίκη ειδικά για αυτό τον σκοπό.

14:03 Εδώ μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά, μέσα από το περίπτερο του ΟΤ, όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

14: 02 Καλησπέρα σας από το newsroom του ΟΤ. Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος βρίσκεται για τεταρτη ημέρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News