Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς ενισχύθηκαν από μια σειρά από οικονομικά στοιχεία της Κίνας για τον Αύγουστο, τα οποία ήταν ως επί το πλείστον καλύτερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,3%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύθηκαν επίσης. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1,34%, ενώ ο Topix βρέθηκε σε υψηλά 33 ετών, σημειώνοντας άνοδο 1,25%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,8%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 1,15%, ενώ ο Kosdaq έκλεισε οριακά ανοδικά.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του πρακτορείου K-pop YG Entertainment υποχώρησαν σχεδόν 9% αφού τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Blackpink Lisa απέρριψε μια προσφορά ανανέωσης συμβολαίου από το πρακτορείο. Η πτώση των μετοχών ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια από τις 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας ενισχύθηκαν τον Αύγουστο, εκπλήσσοντας θετικά την αγορά. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,6% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για ανάπτυξη 3% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters. Η αύξηση ήταν επίσης ταχύτερη από το +2,5% τον Ιούλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε επίσης κατά 4,5% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, καλύτερα από την πρόβλεψη για άνοδο 3,9% και ταχύτερη από την αύξηση 3,7% που αναφέρθηκε τον Ιούλιο. Οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, από αύξηση 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές