Να συνεχιστεί η αντίδραση που δειλά δειλά άρχισε χτες προσπαθούν σήμερα οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο απαλλαγμένο πλέον από το trading που σχετίζεται με τη λήξη των παραγώγων, βελτιώνει την εικόνα της εβδομάδας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,41% στις 1.251,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 50 εκατ. ευρώ.

Η αγορά περνά το μίνι sell off των πρώτων τριών ημερών της εβδομάδας με μικρότερες απώλειες ενόψει του κλεισίματος της εβδομάδας, αφήνοντας μια χαραμάδα προσδοκίας για τη συνέχεια. Επίσης, έδωσε το μήνυμα ότι οι long τίμησαν τη ζώνη των 1.220 μονάδων, τη σημαντική τεχνική στήριξη στη 12μηνη ανοδική κίνηση, δηλαδή.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Συνέχεια στο ράλι ανόδου

Έτσι, διατήρησε ανέπαφη την ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση του, δίνοντας μάλιστα σημαντικά ποσά ρευστότητας στους sellers που έσπευσαν να πάρουν τα κέρδη τους υπό την προοπτική της εξάντλησης της ανόδου. Τα εταιρικά αποτελέσματα ήταν ένας ακόμη λόγος για διαφοροποιήσεις, αλλά και καλύτερες τιμές στις μετοχές.

Σε επίπεδο τίτλων, αυτές που ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους είναι οι Cenergy, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Coca Cola, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank, Εθνική, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Jumbo, Autohellas, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα. Θετικά κινούνται οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα και ΟΤΕ, ενώ αρνητικά οι ΕΥΔΑΠ, Quest και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών