Αμετάβλητες παρέμειναν οι πωλήσεις της H&M κατά τους τρεις μήνες που έληξαν τον Μάιο, καθώς ο κρύος ανοιξιάτικος καιρός επιβάρυνε τις αγορές των καταναλωτών, δήλωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Παρόλα αυτά, τα έσοδα 57,62 δισεκατομμυρίων κορωνών (5,4 δισεκατομμύρια δολάρια) δείχνουν ότι είναι ουσιαστικά το πρώτο καλό τρίμηνο για την H&M μετά την πανδημία. Η μετοχή ενισχύθηκε έως και 6,9% μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τα επίπεδα πριν από την πανδημία, ενώ ταυτόχρονα η σουηδική αλυσίδα λιανικής ένδυσης ανέφερε ότι ο Ιούνιος ξεκίνησε με καλές προοπτικές.

H&M κατά Shein: Η μάχη των πνευματικών δικαιωμάτων στη γρήγορη μόδα

Αν και τα αποτελέσματά της βελτιώθηκαν, η H&M δυσκολεύεται να ακολουθήσει την αύξηση των πωλήσεων της Zara, της οποίας η μητρική εταιρεία Inditex SA ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα αύξηση των εσόδων κατά 15% για τους τρεις μήνες που έληξαν τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές της Jefferies, James Grzinic και Frederick Wild, δήλωσαν ότι τα στοιχεία της H&M ήταν «λίγο λιγότερο απαισιόδοξα από ό,τι φοβόταν κανείς» αλλά χειρότερα από τους ανταγωνιστές, εν μέρει λόγω της έκθεσης της H&M στη Βόρεια Ευρώπη, η οποία είχε έναν κρύο Μάιο.

Οι λιανοπωλητές μόδας αντιμετωπίζουν αυξημένη ανταγωνισμό από την online startup Shein, η οποία κερδίζει πελάτες σε όλο τον κόσμο προσφέροντας ενδύματα σε τιμές κόστους.

Οι υπόλοιπες εταιρείες

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Hennes & Mauritz AB και της Asos Plc ενισχύθηκαν μετά την αναφορά των εταιρειών για βελτιωμένες προοπτικές.

Η Asos ενισχύθηκε έως και 16% μετά την επιστροφή της στην κερδοφορία. Ο βρετανικός λιανοπωλητής ηλεκτρονικού εμπορίου προέβλεψε έως και 60 εκατομμύρια λίρες (76 εκατομμύρια δολάρια) προσαρμοσμένου λειτουργικού κέρδους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς μειώνει τα αποθέματά του και ενισχύει τις επιδόσεις των υπο-αξιολογούμενων brands και αγορών του.

Από την άλλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Asos, Jose Antonio Ramos Calamonte, προσπαθεί να αναμορφώσει την εταιρεία καθώς αιωρούνται εικασίες για το μέλλον του λιανοπωλητή, του οποίου η αξία έχει συρρικνωθεί περίπου 90% τα τελευταία τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή