Νέα υποχώρηση κατά 2% για την μετοχή του Netflix την Πέμπτη, αφού την προηγούμενη ημέρα είδε πτώση 5%, μετά από τις δηλώσεις του CFO Spencer Neumann στο συνέδριο Media, Communications, and Entertainment της Bank of America την Τετάρτη.

Ο Neumann έθιξε πολλές πτυχές της επιχείρησης, αλλά απογοήτευσε τους επενδυτές με τα σχόλιά του για τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους, αφού ανέφερε ότι αναμένει να κυμανθούν από 18% έως 20%, κυρίως λόγω των διαφημίσεων, όπως αναφέρει το Yahoo Finance.

Netflix: Παιχνίδια διαθέσιμα σε περισσότερες συσκευές

Ο πονοκέφαλος των διαφημίσεων

Ο Neumann συνέχισε, εξηγώντας ότι αναμένει τα περιθώρια να αυξηθούν ξανά στο μέλλον, καθώς η εταιρεία βασίζεται σε πολλαπλές πρωτοβουλίες εσόδων, όπως η καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και η προσφορά που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι και οι δύο αυτές πρωτοβουλίες, ειδικά το διαφημιστικό κομμάτι, θα χρειαστούν χρόνο για να ωριμάσουν.

«Είμαστε ακόμα στο στάδιο ανίχνευσης-περπάτημα-τρέξιμο, επομένως δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουμε μια διαφημιστική επιχείρηση από την αρχή.Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», είπε.

Πρόσθεσε ότι «όπως είδατε στην πρόβλεψη που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής δεν είναι σημαντικό για τα συνολικά έσοδα της επιχείρησης. Είναι κάτι στο οποίο χτίζουμε και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε γενικές γραμμές».

Ο Neumann ανέφερε επιπλέον, ότι η εταιρεία πρέπει να κλιμακώσει την εμβέλεια του επιπέδου διαφημίσεών της.

Με βάση τις δηλώσεις του Neumann, ο αναλυτής της Pivotal Research, Jeffrey Wlodarczak, μείωσε τις προσδοκίες ανάπτυξης του μέσου όρου εσόδων ανά χρήστη (ARPU) για το τέταρτο τρίμηνο, επιπλέον μείωσε την πρόβλεψή του για τα έσοδα τετάρτου τριμήνου στα 8,73 δισεκατομμύρια δολάρια — από 8,89 δισεκατομμύρια δολάρια πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή