Το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό superyacht στον κόσμο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ένας νεκρός Ρώσος δισεκατομμυριούχος που κατηγορείται για απάτη και οι αμφισβητούμενες διαθήκες του, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας σκληρής οικογενειακής διαμάχης που διαδραματίζεται σε ένα δικαστήριο του Λονδίνου.

Η χήρα του μεγιστάνα τσιμέντου και πετρελαίου Όλεγκ Μπουρλάκοφ, Λουντμίλα Μπουρλάκοβα και η κόρη τους ζητούν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την αδερφή και τον κουνιάδο του. Η Μπουρλάκοβα ισχυρίζεται ότι μια τεράστια απάτη με ψευδή έγγραφα και εικονικά δάνεια της στέρησε ένα δίκαιο μερίδιο από την περιουσία του συζύγου της 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την κατάρρευση του γάμου τους το 2018, σύμφωνα με τα δικαστήρια του Λονδίνου.

Σούπερ γιοτ: Ποια έκλεψαν την παράσταση το φετινό καλοκαίρι

Η περιουσία του Μπουρλάκοφ

Ο Μπουρλάκοφ πέθανε από Covid-19 το 2021 σε ηλικία 71 ετών. Άφησε πίσω του μια σειρά από διαφωνίες για την περιουσία του σε περισσότερες από μισή ντουζίνα χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης διαζυγίου στο Μονακό και μιας αγωγής πατρότητας στην Ρωσία.

Με Ρωσική, Ουκρανική και Καναδική υπηκοότητα, ένα μεγάλο μέρος των 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπουρλάκοφ κρατήθηκε μέσω ενός ιστού εταιρειών και καταπιστευμάτων, πολλά σε φορολογικούς παραδείσους και πολύτιμα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζονται ελβετικές τράπεζες, σύμφωνα με λεπτομέρειες που δημοσιεύτηκαν σε πολλές δικαστικές αποφάσεις, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τα περιουσιακά στοιχεία του μεγιστάνα περιελαμβάνουν έργα τέχνης και αντίκες αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, πολύτιμα ακίνητα σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος στο Μονακό αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και ένα superyacht γνωστό ως Black Pearl που αξίζει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Το βραβευμένο superyacht μήκους 106,7 μέτρων χαρακτηριζόταν για αρκετά χρόνια ως το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γιοτ στον κόσμο, σύμφωνα με το Boat International. Οι εσωτερικοί του χώροι περιλαμβάνουν γυάλινο ανελκυστήρα, πισίνα σπα, υδρομασάζ και κινηματογράφο επί του σκάφους, σύμφωνα με την ολλανδική κατασκευάστρια Oceanco.

Στις δικαστικές αίθουσες

Ανώτατο δικαστήριο στο Λονδίνο αποφάσισε αυτόν τον μήνα ότι η κόρη της Μπουρλάκοβα θα μπορούσε να συμμετάσχει μαζί με τη μητέρα της ως ενάγων, ενώ η υπόθεση θα συνεχιστεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την δίκη.

Η απόφαση φέρνει την Μπουρλάκοβα και την κόρη της πιο κοντά στο «να καταστήσουν υπόλογους τους δράστες της μαζικής απάτης σε βάρος της οικογένειάς τους», είπε ο δικηγόρος μητέρας και κόρης, Τζέιμς Λίμπσον.

Η αδερφή και ο κουνιάδος του Μπουρλάκοφ — Βέρα Καζάκοβα και Νικολάι Καζάκοφ — αμφισβητούν την υπόθεση. Υποστηρίζουν ότι η διένεξη πρέπει να εκδικαστεί στον Παναμά ή τη Φλόριντα.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται οι δύο αμφισβητούμενες διαθήκες του Μπουρλάκοφ που συντάχθηκαν το 2004 και το 2019. Η πρώτη έδωσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στην τότε σύζυγό του Λουντμίλα Μπουρλάκοβα και η δεύτερη «άτυπη» διαθήκη κληροδότησε όλα τα περιουσιακά στοιχεία στη Βέρα και τον Νικολάι Καζάκοφ.

Η δεύτερη διαθήκη φέρεται να υπόσχεται επίσης πληρωμές στην οικογένεια της γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση της πατρότητας. Ο μεγιστάνας πέρασε «σημαντικές χρονικές περιόδους» με τη γυναίκα στη Λετονία, είχε πει νωρίτερα στο δικαστήριο η Μπουρλάκοβα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής