Ο Tζεφ Μπέζος, πρώην CEO της Amazon, έκλεψε την παράσταση το καλοκαίρι του 2023 με το νέο του σούπερ-γιοτ, το Koru, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Koru είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο, με μήκος 417 πόδια, και πήρε το όνομά του από ένα σύμβολο των Μαορί που σημαίνει ανάπτυξη και νέες αρχές, όπως αναφέρει το Business Insider.

Ιταλία: Ολικό lifting για το ρωσικό σούπερ γιοτ Scheherazade

Το Koru του Μπέζος

Ο Μπέζος και οι καλεσμένοι του δεν φάνηκαν να πτοούνται από την κάλυψη των ταξιδιών τους από τα μέσα ενημέρωσης. Το Koru ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στο Γιβραλτάρ τον Απρίλιο και έκανε στάσεις σε πολυάριθμα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Κροατία.

Στο Koru διοργανώθηκε επίσης το πάρτι αρραβώνα του Μπέζος με τη σύντροφό του Λαουρέν Σάντσεζ, στο οποίο παρευρέθηκαν διάσημοι καλεσμένοι όπως ο Μπιλ Γκέιτς, η Γουίτνει Γουλφ Χερντ, ο Άρι Εμάνουελ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Πηγή: Βusiness Insider (To Eos)

Το Eos

Ένα άλλο σούπερ-γιοτ που τράβηξε την προσοχή το καλοκαίρι του 2023 ήταν το Eos, μήκους 305 ποδιών, του δισεκατομμυριούχου Μπάρι Ντίλερ και της σχεδιάστριας μόδας Νταϊάν Φον Φούρστενμπεργκ. Το Eos επισκέφθηκε επίσης πολλά δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Μαγιόρκας, της Ελλάδας και της Αμάλφι.

Αντίθετα με τον Μπέζος και τον Ντίλερ πολλοί άλλοι διάσημοι ιδιοκτήτες σούπερ-γιοτ φάνηκε να αποφεύγουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης το καλοκαίρι του 2023.

«Σε έναν κόσμο με συνεχή παρακολούθηση από τους παπαράτσι, υπάρχει ανάγκη για χαλαρή ιδιωτικότητα, την οποία πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένη», δήλωσε πρόσφατα στο Insider ένας εργαζόμενος σε σούπερ-γιοτ, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

To Rising Sun

Αυτή τη χαλαρή ιδιωτικότητα απολαμβάνει πιθανόν ο Ντέιβιντ Γκέφεν στο Rising Sun, το γιοτ στο οποίο φωτογραφήθηκε ο Bezos πριν από μερικά καλοκαίρια και στο οποίο ο Γκέφεν απομονώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού τον Μάρτιο του 2020. Το Rising Sun έχει εντοπισθεί στο Κάπρι και τη Μαγιόρκα, χωρίς όμως τους συνήθεις διάσημους καλεσμένους του. Πρόσφατα, το Rising Sun έκανε μια εμφάνιση στο Πόρτλαντ του Μέιν, ένα μέρος που δεν φημίζεται για την προσέλκυση των πιο ακριβών σκαφών στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή